PRAVO GLASA ZA 672 BIRAČA

Danas ponovno glasanje na jednom biračkom mjestu na Cetinju

Glasanje će biti ponovljeno nakon što je Ustavni sud usvojio žalbu Socijaldemokratske partije (SDP) protiv rješenje Državne izborne komisije

Glasanje u Crnoj Gori. Tanjug

A. O. / Vijesti.me

8.7.2023

Ponovno glasanje na Cetinju, na biračkom mjestu Lovćenski partizanski odred II, biće održano danas, a pravo glasa ima 672 birača.

Glasanje će biti ponovljeno nakon što je Ustavni sud usvojio žalbu Socijaldemokratske partije (SDP) protiv rješenje Državne izborne komisije i naložio Izbornoj komisiji Prijestonice da ponovi izbore na tom biračkom mjestu.

SDP je žalbu podnio zbog, kako su kazali, nepoklapanja broja kontrolnih listića sa brojem birača koji su identifikovani u izvodu iz biračkog spiska da su glasali.

Na biračkom mjestu Lovćenski partizanski odred II je na parlamentarnim izborima 11. juna koalicija Zajedno osvojila je 125 glasova, SDP 122, a Pokret Evropa sad 49 glasova.

Koalicija Hrabro se broji, koju čine Demokrate i Građanski pokreta URA, osvojila je 40 glasova, Hrvatska građanska inicijativa osam, a Pokret Preokret i koalicija Za budućnost Crne Gore po četiri.

Socijalistička narodna partija i Albanska Alijansa osvojile su po dva glasa, lista Mi možemo jedan, dok je nevažećih listića bilo šest.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.