VATRENA STIHIJA

Potresni prizori iz Dalmacije: Mještani od požara bježe uz svoje konje i pse…

Jak vjetar otežava gašenje velikog požara koji je planuo u četvrtak oko 11:10 sati u mjestu Gornji Banovci kod Grebaštice

Potresni prizori iz Dalmacije - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+16
H. J. I.

13.7.2023

Bježeći od velikog požara koji je planuo kod Grebaštice, stanovnici nisu zaboravili svoje životinje. Fotografi su snimili djevojke koje od požara bježe na svojim konjima, kako ni oni ne bi ostali prepušteni vatri. Mnogi su iz svojih kuća kojima prijeti požar poveli i pse i mačke...

Jak vjetar otežava gašenje velikog požara koji je planuo u četvrtak oko 11:10 sati u mjestu Gornji Banovci kod Grebaštice u Šibensko-kninskoj županiji. Na terenu je 79 vatrogasaca s 28 vozila. 

Požar na području Šibenika. Šibenik.in

Požar gasi sedam aviona, svih pet MORH-ovih kanadera i dva Air Tractora. Prema riječima narednika Javne vatrogasne postrojbe Šibenik Volimira Miloševića, požar nije ni blizu pod kontrolom niti je lokaliziran. 

Požar je, nažalost, zahvatio stambene objekte, a porodice se evakuiraju, piše index. 

Situacija nije dobra, vatrogasci su među kućama i pokušavaju spasiti što se da. Vjetar još otežava posao.

- Brojke vatrogasaca i vozila se na terenu mijenjaju iz minute u minutu. Podatke o broju oštećenih objekata za sada nemamo, kasnije ćemo zbrajati štete. Sada pokušavamo ovdje spasiti jednu zgradu, gori na trećem spratu, tako da smo sad provalili vrata da možemo spasiti objekt - rekao je za ŠibenikIN narednih JVP Šibenik Volimir Milošević kojeg su novinari "Dalmacija Danas" sreli u Donjim Banovcima. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.