AKCIJA POLICIJE

U Hrvatskoj privode osobe zbog šverce više stotina kilograma kokaina iz Južne Amerike

Uhapšeno nekoliko hrvatskih državljana na čelu s Matejom Đ. iz Rijeke

Akcija policije u Hrvatskoj. Printscreen

B. C. / Jutarnji list

26.7.2023

U Hrvatskoj je u toku hapšenje više osoba osumnjičenih da su u Hrvatsku iz Južne Amerike prebacili više stotina kilograma kokaina vrijednoga najmanje 7 miliona eura.

Otuđio više od 200 kilograma kokaina

Riječ je o navodnim pripadnicima dilerske grupe unutar koje je u maju prošle godine došlo do međusobnog potkradanja, odnosno jedan od pripadnika grupe, 58-godišnji Makedonac, ostalim je partnerima u trgovini kokainom otuđio više od 200 kilograma kokaina, a što je rezultiralo međusobnim razračunavanjima pripadnika grupe, odnosno pokušajem otmice 58-godišnjeg zaposlenika tvrtke.

Od navodno ukradenih 200 kilograma, policija je tijekom druge polovice prošle godine pronašla oko 125 kilograma, a kokain je bio sakriven u bačvama zakopanima na nekoliko lokacija u blizini Zagreba.

Sam 58-godišnji Makedonac je zajedno s još nekoliko pomagača bio uhapšen u novembru prošle godine te mu je određen istražni zatvor u kojemu se i dalje nalazi. Međutim, nakon njegovoga hapšenja policija je na nekoliko lokacija koje su povezivali s njim, pronašla spomenuti kokain koji je on navodno ukrao svojim partnerima. 

Najprije je krajem novembra pronađeno prvih 20 kilograma kokaina u jednoj kući na području Zagrebačke županije, da bi 27. decembar pronašli još 100 kilograma spremljenih u bačvama zakopanim na seoskim imanjima u okolici Zagreba i Jastrebarskoga.

Suvlasnik droge narkobos Radoje Zvicer 

Inače, kako neslužbeno doznajemo, uhapšeno je nekoliko osoba s područja Zagreba i Rijeke, no prema informacijama kojima je raspolagao Jutarnji list, osim tih osoba, jedan od suvlasnika navedene droge bio je opasni crnogorski narkobos Radoje Zvicer, navodno šef Kavačkoga klana.

Međutim hrvatska policija, za sada, Zvicera formalno ne povezuje s ovom akcijom, već su jučer i danas uhapsili samo nekoliko hrvatskih državljana na čelu s 29-godišnjim Matejom Đ. iz Rijeke.

Zvicerova trenutna lokacija nije poznata budući da se nalazi u bijegu već nekoliko godina, a traži ga se zbog povezanosti s nekoliko brutalnih ubistava širom Europe. Posljednja poznata Zvicerova lokacija bila je u Ukrajini gdje je u maju 2020. preživio atentat. Pretpostavlja se da se trenutno nalazi negdje na području Južne Amerike.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.