"FALIŠ MI DO BOLI"

Nenad Periš objavio emotivnu poruku: "Danas kada bi na tvojoj torti bilo 29 svijeća grlim te svom snagom"

Zajedno smo kao i tada, zajedno zauvijek, napisao je Periš na Facebooku

Nenad Periš. Telegraf.rs

H. J. I.

28.7.2023

Matej Periš koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine kod Beton hale u Beogradu, a njegovo tijelo nađeno 18. maja u Dunavu kod Ade Huje, danas bi napunio 29 godina, a njegov otac Nenad Periš je ovaj dan obilježio porukom koja slama srce.

- Prije dvije godine na današnji dan bio sam kao i danas, večeras u ovoj dalekoj zemlji, pričali smo. Rekao si mi tada volim te… Danas evo na isti dan koji nisam ni mogao zamisliti da će doći ja tebi da kažem, fališ mi, do boli, do boli... Danas kada bi na tvojoj torti bilo 29 svijeća grlim te svom snagom. Zajedno smo kao i tada, zajedno zauvijek - napisao je Periš na Facebooku.

Matej Periš koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine  - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Podsjećamo, nestanak Mateja Periša je digao cijelu Srbiju na noge. Uprkos svim nadama, potraga za mladićem se završila kobno - njegovo tijelo je pronađeno nakon pet meseci potrage, prije godinu dana, u Dunavu kod Ade Huje, kilometrima daleko od mjesta gdje ga je nadzorna kamera posljednji put snimila.

Matej Periš je tog 30. decembra izašao sa prijateljima u klub "Gotik". U toku noći, iz kluba je izašao sam - bez jakne. Snimci njegovog kretanja nakon izlaska iz "Gotika" i dalje nisu u potpunosti razjašnjeni. Nelogično kretanje i trčanje mladića, zaustavljanje taksija, pa ulazak u vodu kod kafića "Savanova", kao i signal mobilnog telefona, samo su neki od detalja zbog kojih je njegov nestanak i odluka da izađe sam iz kluba prava misterija.

Tijelo pokojnog Mateja Periša je ispraćeno 20. maja 2022. godine iz crkve Sv. Ante u Beogradu za Split, gdje je sahranjen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.