USPJEŠNA AKCIJA

Na granici s Mađarskom uhapšeno 300 migranata: Pronađene puške, municija

Odlučni smo u namjeri da se suprotstavimo iregularnim migracijama, rekao je Gašić

Pronađeni migranti i oružje. MUP Srbije

A. O. / Telegraf.rs

1.8.2023

U šumskom pojasu prema granici sa Mađarskom policija Srbije je pronašla ukupno 300 iregularnih migranata, a učestvovalo je 820 policijskih službenika među kojima su pripadnici Specijalne aniterorističke jedinice, Žandarmerije, Interventne jedinice policije, Policijske brigade, Uprave granične policije, Uprave kriminalističke policije, Uprave za tehniku, Antiterorističke grupe i Policijske uprave Subotica.

Također, od ukupnog broja migranata 13 je zadržano shodno odredbama Zakonika o krivičnom postupku, a protiv 27 će biti podnijete odgovarajuće prekršajne prijave, piše Telegraf.rs.

Pronađeno oružje

Tokom akcije, policija je pretragom terena od naselja Hajdukovo ka Staroj karauli, Jasenovačke šume kao i „Omarovog kampa“, pronašla devet automatskih pušaka, lovački karabin sa optičkim nišanom, tri pištolja, kao i 841 komad municije različitog kalibra.

Pronađeni migranti su, u saradnji sa Komesarijatom za izbjeglice, prevezeni u prihvatne centre gdje im je obezbijeđen adekvatan smještaj.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić izjavio je danas u Subotici, tokom akcije pripadnika policije na suzbijanju iregularnih migracija i razbijanja krijumčarskih grupa koja se kontinuirano sprovodi, da Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije neće dozvoliti da bilo ko ugrozi sigurnost građana i njihove imovine.

Čvrstina odlučnosti

- Odlučni smo u namjeri da se suprotstavimo iregularnim migracijama i ne dozvolimo krijumčarskim grupama da ugrožavaju bezbjednost naših građana. Današnja akcija policije samo je još jedna u nizu koja pokazuje čvrstinu te odlučnosti. Bezbjednost naših građana za nas je na prvom mjestu - poručio je ministar Gašić.


MUP Republike Srbije  - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Ministar je istakao da država Srbija poštuje sva prava migranata u skladu sa međunarodnim konvencijama i ima human pristup prema njima, ali takođe i da zahtjevaju da poštuju zakone njihove zemlje i ne zloupotrebljavaju gostoprimstvo države i njenih građana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.