ISPRED POLICIJSKE STANICE

Zapalio se opštinski zastupnik u Srbiji: Objavljeni detalji incidenta i fotografije s lica mjesta

Tragovi svega što se dogodilo još su vidljivi na stazi i travnjaku

Mjesto gdje se zastupnik zapalio. Facebook

N. Aj.

14.9.2023

Zastupnik u skupštini opštine Topola D. M. (53) se oko četiri sata poslije ponoći ispred policijske stanica polio benzinom, a potom i zapalio.

Narodni poslanik Srpske napredne stranke u tom srbijanskom gradu Dragan Jovanović na svom Facebook profilu objavio je fotografije s lica mjesta, kao i informacije o svemu što se dogodilo.

Vrijeđao policajce

- Poštovani prijatelji, jutros u ranim jutarnjim časovima, došlo je do tragedije u kojoj je D. M, zastupnik u skupštini opštine Topola, pokušao sebi da oduzme život samozapaljivanjem na prolazu iza stanice policije i centra za socijalni rad. Tragedija se desila jutros negdje oko četiri sata. Zastupnik D. M. je, prema nezvaničnim informacijama, došao svojevoljno i u vidno alkoholisanom stanju i nervnom rastrojstvu u stanicu policije u Topoli i vrijeđao policajce, a nakon par sati pošto je ležao na ovom prostoru koji možete videti na fotografijama od jutros je uradio, to što je uradio - napisao je Jovanović.

Kako je dodao, tragovi svega što se dogodilo još su vidljivi na stazi i travnjaku.

- Nažalost, kafana i alkohol naprave tragediju. Nejasno mi je zašto ga prijatelji i kolege, kada su već videli u kakvom je stanju, nisu odvezli kući, ali to je sad za neku drugu analizu. Na nedavno održanim izborima za savjet mjesne zajednice u selu Krčevac, D. M. je bio kandidat, ali nije osvojio dovoljan broj glasova da postane član savjeta. Pomenutog poznajem od 2004. godine, upoznao sam ga kao aktivistu SPO-a, a od 2016. godine je zastupnik u SO Topola. Molimo Boga da pregura i dobije ovu životnu borbu - istakao je.

Teške opekotine

Ekipa Hitne pomoći brzo je stigla na mjesto događaja i pružila prvu pomoć povrijeđenom muškarcu prije nego što je prevezen u Klinički centar Kragujevac, gdje mu se pruža medicinska njega.

Prema nezvaničnim informacijama, D. M. je zadobio teške opekotine. Trenutno nisu poznati detalji koji su doveli do ovog tragičnog događaja.

Istraga je u toku i utvrđuju se motivi incidenta.

Kako su iz Osnovnog javnog tužilaštva u Aranđelovcu rekli za Telegraf.rs, jutros oko 3:50 sati u Bulevaru kralja Aleksandra u Topoli M. D. se polio benzinom i zapalio.

- Sve se dogodilo u dvorišnom prostoru Policijske stanice Topola i Opštine Topola. U toku je prikupljanje potrebnih obavještenja preko PS Topola - rekli su iz Tužilaštva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.