DŽELJALJ SVEČLJA

Ministar unutrašnjih poslova Kosova tvrdi: Vojska Srbije napadačima u Banjskoj izdala bacač raketa

Dodaju se jedan po jedan dokaz o službenoj povezanosti države Srbije s terorističkom grupom, navodi Svečlja

Dželjalj Svečlja. Abaca Press

H. J. I.

27.9.2023

Ministar unutrašnih poslova Kosova Dželjalj Svečlja (Xelal Svecla) nastavio je s iznošenjem novih dokaza koji, prema njegovim riječima, pokazuju službene veze države Srbije i grupe koja je počinila ubistvo policajca Afrima Bunjakua.

Nedavno je Svečlja objavio dokument koji predstavlja potvrdu koju je srbijanska vojska izdala grupi prilikom predaje bacača granata.

- Dodaju se jedan po jedan dokaz o službenoj povezanosti države Srbije s terorističkom grupom koja je počinila ubistvo policajca Afrima Bunjakua i pripremanje akcije protiv ustavnog poretka s ciljem destabilizacije Republike Kosovo. Ovaj dokument je potvrda koju je srbijanska vojska dala grupi prilikom primopredaje bacača granata, koji je zatim preuzela Kosovska policija u akciji 24. septembra - napisao je Svečlja na Facebooku.

Ministar je dodao da “ono što su stalno iznosili, sada potkrepljuju nepobitnim činjenicama i dokumentima da država Srbija politički, finansijski, logistički podržava ove terorističke grupe”.

Svečlja je ranije iznio dokaze da je jedan od ubijenih napadača bio tjelohranitelj Aleksandra Vulina tokom njegove posjete Kosovu 2013. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.