U TRI OPĆINE

Pretresi na pet lokacija na sjeveru Kosova: Među njima i stan u kojem je boravio Radoičić prije napuštanja države

Ove operacije se izvode u vezi sa nedavnim događajima u selu Banjska

Tenzije na sjeveru Kosova. Anadolija

S. S.

29.9.2023

Kosovska policija vrši pretrese u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, Zvečanu i Zubinom Potoku. Policija se nalazi pred stambenim objektom u kojem je i restoran Grej. Pretres se vrši i u KBC u Kosovska Mitrovica.

Kosovska policija saopćila je na Facebooku da sprovodi nalog nadležnog suda za provjere na pet lokacija u tri općine na sjeveru Kosova.

- Ove operacije se izvode u vezi sa nedavnim događajima u selu Banjska. Policijsku operaciju vrše relevantne jedinice kosovske policije, uz prisustvo tužioca na licu mjesta. Kosovska policija ovom prilikom obavještava građane da ne treba da brinu. Kontrolni nalozi se sprovode u koordinaciji sa EULEKS-om i KFOR-om - navode iz Kosovske policije.

Akcija se izvodi uz prisustvo tužioca Specijalnog tužilaštva. Najmanje pet oklopnih vozila kosovske policije nalazi se ispred restorana i stambenog objekta, ulica za saobraćaj je blokirana, ali ne i za pješake. Dva specijalca su na ulazu u ulicu. Više vozila EULEKS-a nalazi se u blizini ovog rejona.

Ulica u kojoj je policija inače vodi ka dječijem vrtiću i osnovnoj školi i djeca u ovim trenucima su na putu ka školi. Kako N1 Srbija otkriva, pretres je i u zgradi u kojoj je živio Milan Radojičić prije napuštanja Kosova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.