CRNA GORA

Bečić: Odlučujući glas za izbor vlade ne može doći sa liste koju je predvodio DPS

Napredak naše države zavisi od naše čvrstoće i integriteta institucija država, rekao je

Aleksa Bečić. Boris Pejović / Vijesti.me

S. S.

5.10.2023

Odlučujući glas za izbor nove vlasti ne može doći sa liste koju je predvodila Demokratska partija socijalista (DPS) i njen predsjednik, bez obzira na tehničke odluke ko će biti u kom klubu poslanika, kazao je lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, prenose Vijesti.me.

Bečić je kazao da je za Demokrate prioritet uspješno formiranje nove 44. Vlade i konstituisanje Skupštine Crne Gore.

Integritet institucija

- Napredak naše države zavisi od naše čvrstoće i integriteta institucija država. S indignacijom odbacujem bilo kakve neosnovane tvrdnje prezentovane u medijima pod uticajem ekstremnih političkih frakcija oba politička pola. Naša dosljednost i odanost demokratskim principima je nepromijenjena. Lažne vijesti, spinovi, nedozvoljeni uticaji, moraju postati prošlost Crne Gore - rekao je lider Demokrata.

Kazao je i kako je ključna vrijednost svake vlasti karakter i dosljednost ljudi koji je oblikuju.

- Vlada koju bi oblikovali članovi naše partije biće utemeljena na principima koji nas vode od osnivanja Demokrata. Naša vizija je evropski orjentisana Vlada koja čvrsto stoji uz sve svoje saveznike, jača evroatlantsko partnerstvo i dosljedno ispunjava sve međunarodne obaveze - rekao je Bečić.

Nepravda učinjena građanima

Naglasio je da "nikada i nikom" neće oprostiti "nepravdu učinjenu nad građanima".

- Progon neistomišljenika, vjernika, slobodnih građana, nezakonita praćenja, prisluškivanja, hapšenja, mafijašku okupaciju Crne Gore i njenih institucija, na desetine hiljada diskriminisanih radnika i nevinih građana, ekonomsko, pravno i moralno urušavanje naše zemlje. Nikada im neću oprostiti Duška Jovanovića, Slavoljuba Šćekića, slobodne novinare i mnoge druge hrabre sinove i kćeri Crne Gore koji su dali svoje živote braneći čast i integritet naše domovine. Njihova žrtva nas obavezuje da budemo čuvari pravde, slobode i demokratije - naveo je Bečić.

Poručio je i kako neće dozvoliti da budućnost zemlje bude "pisana rukama onih koji zatvaraju oči pred nepravdom i zločinima", te dodao da niko ne može da očekuje kompromise "na štetu građana i državnog integriteta Crne Gore".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.