ISPRED MONSTATA

Protesti u Podgorici, građani traže odgađanje popisa: "Crnogorci su budni"

Okupljeni su pozivali na bojkot "sunovratu koji su spremili našoj domovini"

Sa održanih protesta. Antena M

H. J. I.

23.10.2023

Ispred prostorija Monstata u Podgorici održali su se protesti sa kojih je upućen zahtjev za odgađanje popisa i najavljen bojkot ukoliko Vlada ne odustane od projektovanog prebrojavanja stanovništva u Crnoj Gori.

Građani su nosili transparente sa natpisima "Nismo ti doma", "Dritane služiš se prevarama kao za Temeljni ugovor", "Crnogorci su budni", "Slagali ste za kazne", "Monstat ispostava BIA-e", "Ne želite kontrolu šta krijete".

Svetlana Pajović Musić poručila je da je bojkot dužnost svakog građanina Crne Gore "jer su to poruke koje smo dobili od EU i parlamentaraca EU".

- Kazne za građane ne postoje, dragi građani slagali su vas. Postoji kazna ukoliko dajete lažne podatke ali ne i ukoliko bojkotujete - kazala je ona.

Pozivaju, kaže, na bojkot "sunovratu koji su spremili našoj domovini".

Zirojević: Zovu nas osam dana pred popis

Nikola Zirojević iz SD-a kaže da su se okupili ispred srpske kuće, jer je jasno da se želi izvršiti etnički inženjering.

- Trenutna situacija je takva da se popis planira sprovesti bez bilo kakvog dogovora sa pozicijom, sve ono što su oni imali 2011. sada opozicija nema. Tada su sve opozicione partije imale po dva člana u komisijama, dakle mi smo i 2011. i 2003. Bili smo vrlo otvoreni jer nijesmo ništa krili - navodi on.

Kaže da su dobili poziv svega osam dana prije održavanja popisa, jer su se prepali masovnog bojkota.

- Zahtijevamo odlaganje kako bismo se dogovorili o mehanizmima kontrole, pa tek kada o tome se dogovorimo, možemo govoriti o popisu - navodi Zirojević.

Marković: Ne pristajemo da nas sluga Vučićev popiše

Jelena Marković, potpredsjednica LP kaže da je svakog dana, od 15 sati, vec 11 dana, stajala ispred Vlade sa građanima i poručivala da slugi Aleksandra Vučića neće dopustiti da nas popiše.

- Nećemo pristati da nas njegov sluga popiše, jer se ovaj popis spremao da bi se ponovila 1918., da bi se Crna Gora kulturno asimilovala, pozivam da se aktiviraju građani da zaustave ovu naručenu prevaru građana - kaže Marković.

Lalović: Oni koji su ukrali crkvu narodu Crne Gore neće moći da ih popisuju

Boris Lalović iz Konzervativne partije, poručio je da je dosta sa poltronskim ponašanjem i sa samohvalisanjem i sa konstantnim pozivanjem na neke prošle trenutke slave.

- Niko nam ne može pomoći ako se nas glas ne vidi i ne čuje na ulici, pa ni Evropa ni bilo ko sa strane - kazao je.

Rekao je da oni koji su ukrali crkvu narodu Crne Gore neće moći da ih popisuju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.