LAS VEGAS

Suprugu koja je porijeklom iz BiH ubio bejzbol palicom pred djetetom (13): Osuđen na doživotni zatvor

Otac je sinu navodno dao 20 dolara i rekao mu da ide

Slobodan Miljuš. Facebook

B. C.

28.10.2023

Slobodan Miljuš (41) iz Like, nastanjen u Las Vegasu, osuđen je na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva supruge Zvjezdane Bencun (31), porijeklom iz Bosne i Hercegovine, prenosi Kurir.

Riječ je o svirepom ubistvu bejzbol palicom koje se desilo prije četiri godine.

Udarao je po glavi 

Ubistvo je otkrio njihov tada 13-godišnji sin koji je ušao u stan nakon zločina i zatekao krvavu majku i oca kako leži pored nje u krevetu. Otac mu je onda navodno dao 20 dolara i rekao mu da ide. Tinejdžer je otrčao do najbliže benzinske pumpe i odmah pozvao pomoć.

Kako su tada prenijeli mediji, Miljuš je sačekao da dječaci odu u školu, a potom je otišao u prodavnicu po - bejzbol palicu, kuhinjski nož i samoljepljivu traku! U drugoj radnji kupio je votku i energetsko piće.

Poslije nekoliko čaša, ušao je u spavaću sobu i tri puta udario suprugu po glavi dok je ležala na krevetu. Kazao je da je htio i sebe da ubije, ali da to ipak nije sproveo u djelo - navodno su rekli detektivi.

Krah bračne zajednice

Miljuš u razgovoru s novinarima nije pokazivao kajanje. Kazao je da "nije sretan zbog toga što se dogodilo", ali "šta je tu je". Ispričao je da je ubio Zvjezdanu jer ga je navodno lagala i iz osvete njenom ocu.

- Od prvog trenutka kada sam uzeo palicu, znao sam da ću je ubiti. Lagala je stalno, o svemu. Lagala je da mnogo radi. Nikada nije bila kod kuće. Ovo je sve i osveta njenom ocu. Kada bude sve ovo čuo, znat će dobro na šta mislim i šta je uradio - ispričao je Miljuš.

Inače, motiv ubistva je vjerovatno bio krah bračne zajednice jer su njih dvoje bili u procesu razvoda nakon 13 godina braka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.