DARIO VRANEŠ

Predsjednik Opštine Pljevlja odao počast i partizanima i četnicima

Međutim, ljudski život je nešto najvrjednije i mi ne smijemo da prebiramo po žrtvama, kazao je

Predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš. Platforma X

H. J. I.

20.11.2023

Crna Gora kao demokratska i civilizovana država konačno treba da se riješi svih sukoba iz prošlosti i radi na intinskom pomirenju, kako bi se već jednom zakopale ratne sjekire, a svi istinski počeli jedne druge poštovati, kako bi svi zajedno išli u bolju budućnost, saopštio je predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš, ispred spomenika palim u borbi protiv fašizma na Stražici, nakon što je položio cvijeće i zapalio svijeće u kripti spomenika, povodom 20. novembra Dana opštine Pljevlja.

"Ne smijemo da prebiramo po žrtvama"

Prethodno je, prenose Vijesti, Vraneš zapalio svijeće na svega dvadesetak metara od spomenika na Stražici, na mjestu jame u kojoj su kako tvrde pojedini historičari i političari, komunisti bacili 25 boraca iz Pljevalja koji su se borili za kralja i otadžbinu.

- Danas smo ovdje da odamo poštu svim herojima koji su svoj život dali da bi mi danas živjeli u slobodi. Mi smo ovdje kod jame na Stražici položili vijenac, pomolili se Bogu i zapalili svijeću za sve heroje koji su bili u četničkom pokretu i koji su život dali za slobodu. Također ovdje kod spomenika na Stražici poklonili smo se svim junacima i svim herojima u partizanskom pokretu koji su svoj život dali da bi mi danas živjeli u slobodi. Svi znamo nažalost da je u Drugom svjetskom ratu bilo više pokreta koji su se borili protiv fašizma. Na nesreću našeg naroda, nekad su i ti pokreti među sobom bili sukobljeni. Međutim, ljudski život je nešto najvrjednije i mi ne smijemo da prebiramo po žrtvama i svak ko je dao život za slobodu svog naroda vrijedan je našeg poštovanja - kazao je Vraneš.

Novi dan Opštine Pljevlja

On je mišljenja da će 20. novembar zadnji put slaviti kao Dan opštine s obzirom da se skupštinska većina nedavno usvojila 27. oktobar, Svetu Petku, za novi dan Opštine Pljevlja.

Saglasnost na odluku lokalnog parlamenta treba da da Vlada.

- Svi željno isčekujemo odluku da to bude 27. oktobar“ -rekao je Vraneš.

Polaganje vijenaca na Spomenik na stražici ove godine posebno su organizovalo boračke organizacije, političke organizacije i lokalna samouprava.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.