SRBIJA

U općini Sjenica proglašena vanredna situacija: Više od 280 učenika iz Srbije i BiH u odmaralištu bez struje

Kritična tačka tokom ovih snježnih padavina jeste saobraćajnica koja spaja Novi Pazar i Sjenicu

Sjenica: Putevi teško prohodni zbog snijega. RINA

N. H.

25.11.2023

Usljed jakih snježnih padavina na teritoriji općine Sjenica u Srbiji, proglašena je vanredna situacija. Kritična tačka tokom ovih snježnih padavina jeste saobraćajnica koja spaja Novi Pazar i Sjenicu, ali za sad je situacija pod kontrolom.

- Snijeg u Sjenici pada gotovo 24 sata, od dva sata jutros mi smo na terenu i za sada on nije napravio veće probleme na putevima prvog reda.

Od Sjenice ka Novom Pazaru i Ivanjici, trenutno ga imamo oko pet centimetara na cesti i svi pravci su prohodni - potvrdio je za RINU, Senko Ibrović iz putarske firme "Novi Pazar put".

Nema jakog vjetra što olakšava čišćenje.

Također, prema navodima Nova.rs, oko 280 učenika iz Srbije i Republike Srpske nalazi se u dječijem odmaralištu “Dobre vode“ na Goču, gdje zbog kvara na dalekovodima nema struje već drugi dan.

Upravnik dječijeg odmarališta na Goču Darko Milovanović kaže da snijeg pada od jučer, a da su problemi sa strujom višegodišnji problem.

- Uključili smo agregatsko napajanje. Snalazimo se. Nadamo se da nadležni riješe taj problem - kaže Milovanović.

Samo u okviru pripremnog ansambla na Goču boravi četrdesetak djece.

- Ovo nam je drugi put da dolazimo na ove folklorne aktivnosti i cijeli dan imamo neke radionice. Struje nekad ima, nekad nema - rekla je jedna od vođa grupe djece.

Radnik koji je angažovan na čišćenju snijega kaže da od jutros čiste. Za sada je prohodno, a visina snježnog pokrivača je oko 40 cm.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.