NE ODUSTAJU

Hrvatski poljoprivrednici i dalje blokiraju cestu kod Županje

Mi nismo nezadovoljni sastankom s ministricom poljoprivrede, kazao je Pavlik

Ne odustaju od svojih zahtjeva. Nikola Cutuk/PIXSELL

Z. K.

2.12.2023

Nezadovoljni hrvatski svinjogojci i dalje blokiraju državnu cestu D55 nedaleko od graničnog prijelaza Županja-Orašje, a najavljuju i nove protestne punktove ističući kako ne misle odustati od zahtjeva.

Najveći prioritet

Duško Pavlik, predsjednik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi Slavonije i Baranje, koji je uz Stožer za odbranu hrvatskog sela organizator protesta koji traju već 11 dana, kaže kako je održavanje svinjokolja i omogućavanje prometa zdravim svinjama i dalje najveći prioritet.

- Želimo da nam se dopusti klanje zdravih svinja. Mi nismo nezadovoljni sastankom s ministricom poljoprivrede. Od 11 spornih točaka, devet je usvojeno, a što se tiče svinjokolja i famoznog 15. decembra kada bi navodno bile dozvoljene mi pristajemo i na to, ali dajte nam napismeno da ćemo tada sigurno moći klati naše svinje - kazao je Pavlik.

Novi punktovi

Mjeru Vlade RH kojom se daje 600 eura za kupnju svinjskih polovica ocijenio je kupovinom ljudi i to polovicama sumnjive kvalitete koje će se kupovati iz Danske, Poljske ili Nizozemske.

Najavio je i otvaranje novih protestnih punktova u Lipovcu, Donjem Miholjcu i Novoj Gradiški.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.