TRAGIČAN KRAJ

Detalji nestanka Vanje (14): Odvedena je vozilom sa ulaza u stan, ubijena je isti dan

Osumnjičeno je pet osoba, od kojih je troje zadržano, jedno je van zemlje, a jedno lice trenutno se nalazi u policijskoj stanici

Gorčevska: Tražio je cijeli Balkan. Facebook

Z. K.

3.12.2023

Cijeli region potresla je vijest da je Vanja Gorčevska (14) za kojom je tragao Balkan pronađena mrtva danas. Kako piše kurir.mk, Vanja je ubijena u ponedeljak ujutru.

Krivična prijava

Utvrđeno je da je Vanja vozilom odvedena sa ulaza u stan, a iz datih podataka sa saslušanja je utvrđeno da je ubijena istog dana, odnosno 27. novembra 2023. godine, oko 10.00 sati.

Nakon mjera i aktivnosti koje su preduzeli policijski službenici SVR Skoplje, danas je u okolini Skoplja pronađeno njeno tijelo.

U Velesu je pronađen i P.Ž (74), čiji je nestanak prijavljen 24. novembra 2023. godine. U vezi ova dva slučaja osumnjičeno je pet osoba, od kojih je troje zadržano, jedno je van zemlje, a jedno lice trenutno se nalazi u policijskoj stanici.

Pronađeno je i zapaljeno vozilo marke Citroen, a nakon vještačenja obezbjeđeni su materijalni dokazi o umješanosti lica, za koje će, nakon kompletne dokumentacije, biti podnijeta odgovarajuća krivična prijava u koordinaciji sa javnim tužiocem.

Motiv „sebičnost“

Iz sprovedenih istražnih radnji utvrđeno je da su oba ubistva izvršila ista lica, čiji je motiv „sebičnost“.

Izvršeni su pretresi u kućama i drugim prostorijama na području SVR Skoplje, SVR Veles i SVR Štip, pri čemu su pronađeni i oduzeti mobilni telefoni, računari, vozila i dr., obavljeni su brojni razgovori sa porodicama, poznanicima i prijateljima, a u istražne radnje svakodnevno je bilo uključeno nekoliko stotina policajaca koji su isključivo radili na ovim slučajevima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.