SRBIJA

Policija rastjerala demonstrante u Beogradu: Razbijena stakla, uhapšeno 30 osoba, povrijeđen policajac

Demonstranti su nastavili da bacaju kamenice i flaše ka zgradi Skupštine

Haos u Beogradu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
E. Ć.

24.12.2023

Pripadnici MUP-a Srbije rastjerali su demonstrante koji su večeras nasilno pokušali ući u zgradu Skupštine grada Beograda.

Kordon policijske brigade i Žandarmerije zatvorio je večeras prostor ispred Skupštine grada Beograda i potisnuo odatle okupljene demonstrante koji su nasilno pokušali da uđu u zgradu. 

Pripadnici Žandarmerije sa opremom za razbijanje demonstracija napravili su krug oko zgrade Skupštine grada i RIK-a, u Ulici kralja Milana i potisnula opkupljene ka Slaviji, javlja "Telegraf.rs".

Sa ulica Beograda. Danas.rs

Ranije su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, započeli sa privođenjem osoba koje su večeras nasilno pokušale ući u zgradu Skupštine grada Beograda.

Pristalice koalicije "Srbija protiv nasilja" večeras su nastavile protest ispred Skupštine Beograda. Pokušali su nasilno da uđu u zgradu.

Policija je reagirala i poprskala Aleksandra Jovanovića Ćutu, koji je prevodio pristalice koalicije "Srbija protiv nasilja" i ostale demonstrante biber sprejom.

Demonstranti su nastavili da bacaju kamenice i flaše ka zgradi Skupštine, da razbijaju prozore i vrata na koja su ponovo nasrnuli motkama.

Kako javlja "Nova.rs", policija je bacila i dimnu bombu ispred Skupštine grada.

Univerzitetska profesorka Biljana Stojković izjavila je za "N1 Beograd" da su četiri studenta uhapšena kod Češke ambasade.

Kako je rekla Stojković, oni su uvedeni u civilni automobil, a priveli su ih maskirani i naoružani ljudi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.