UŽAS U HRVATSKOJ

Detalji stravične nesreće kod Karlovca: Tinejdžer iz Rijeke ostao bez majke i oca, poginuo vozač koji je prevozio migrante

U kombiju mađarskih oznaka bili Egipčani

Odvoženje smrskanog vozila. Mario Pušić, Jutarnji list

B. C.

6.1.2024

Tri su osobe poginule u saobraćajnoj nesreći koja se noćas u 1:40 dogodila na autoputu Karlovac – Rijeka, između tunela Sveti Marko i čvora Novigrad na Dobri.

Na dva vozila su naletjeli kombi Mercedes i VW Sharan zagrebačkih oznaka. Svjedok za Jutarnji govori da se oko 15 minuta nakon nesreće još uvijek dimilo iz motora Mitshubisija, koji je ispao iz karoserije vozila i ostao na brzoj traci.

Svi poispadali i ostali ležati

Reporteri Jutarnjeg lista razgovarali su s vozačem koji je naletio na užasnu saobraćajnu nesreću na A-1 između tunela Sveti Marko i čvora Novigrad na Dobri, te je pomagao u zbrinjavanju unesrećenih.

Vidno iscrpljen i potpuno shrvan od užasa kojemu je svjedočio, ispričao je detalje užasa. Kaže da je iza vozila koja su sudjelovala u nesreći vozio možda 30 sekundi.

- Taj terenac mađarskih tablica iz pravca juga je preletio preko ograde i direktno pogodio riječki automobil, Alfa je bila. Vidio sam dim. Ti ljudi iz Alfe su poginuli na mjestu, muž i žena, dečko je otraga spavao, možda ima 17, 18 godina. Ovo su u Mitshubisiju očito bili migranti, vidio sam da su bili tamnoputi i bilo ih je 12, a auto je bio onaj s pet sjedala plus dva, znači sedam. Oni su svi poispadali i ostali ležati. Jedan je, uopće ne znam kako, prošao nepovrijeđen, hodao je uokolo, i onda pobjegao, pa ih je možda bilo i 13, teško je reći, to će policija utvrditi - govori šokirani čovjek za Jutarnji.

- Dva, tri čovjeka iz terenca su ležala na brzoj traci odmah uz bankinu, dva su vrištala od bolova, jedan je bio u teškom stanju, ne znam hoće li preživjeti, ostali su bili porazbacani po travi. Jedan je bio ispod kombija. Kad su digli Mitshubishi, onda su pronašli još jednog. Taj je bio mrtav, možda vozač. Strašno - govori čovjek.

Jedno od vozila koje je učestvovalo u nesreći. Jutarnji list

Dečko iz auta riječkih oznaka, govori nam, bio je krvave glave, ali pri svijesti.

Pitao sam ga kamo ste išli. Rekao mi je: "Doma za Rijeku". Pitam znaš li što se dogodilo, veli: "Ne znam, spavao sam iza". Samo ja ponavljao: "Joj, što je s mamom i tatom, mama i tata nisu dobro" - govori čovjek.

Čeka se potvrda policije

U nesreći je poginuo bračni par iz Rijeke, dok je njihov 16-godišnji sin  povrijeđen. Život je navodno izgubio i krijumčar migrantima, dok su migranti povrijeđeni. Policija još uvijek nije potvrdila ove informacije.

Direktorica Opće bolnice Karlovac Ivana Kovačić rekla je da su u automobilu hrvatskih registracija smrtno stradali roditelji maloljetnog dječaka dovezenog u bolnicu s teškim povredama.

Dodala je i da ostali povrijeđeni dovedeni u tu ustanovu nisu u životnoj opasnosti te je precizirala da je jedna osoba podvrgnuta operaciji bedrene kosti. Kazala je i da su glavnina povrijeđenih stranci, navodno egipatskog državljanstva.

Šestero povrijeđenih je prevezeno u karlovačku bolnicu, a ostali u bolnice u Ogulinu, Rijeci i Zagrebu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.