BIVŠI VLASNIK AGROKORA

Todorić se naslađuje i traži ostavku Plenkovića: "Ovo je apsolutni poraz"

Potrebno je utvrditi ko je odgovoran za štetu od preko 3 miliona eura koju su platili porezni obveznici, dodao je

Ivica Todorić. Sanjin Strukic/PIXSELL

N. H.

13.1.2024

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić tvrdi u objavi na društvenim mrežama da je hrvatski premijer Andrej Plenković doživio apsolutni poraz. 

- U Hrvatskoj, zemlji u kojoj procesuiranje ne provode tužitelji već i sam premijer i njegove "grupe", onda je pad optužnica u slučaju Agrokor Plenkovićev apsolutni, osobni poraz. Konačna odluka Vrhovnog Suda Republike Hrvatske koja je donesena jučer, ne zahtijeva samo ostavku podobnih tužitelja iz DORH-a, već i samog Plenkovića.

Javnost mora biti upoznata i s imenima tužitelja svih razina koji su namjerno i ciljano u dogovoru s politikom konstruirali i montirali procese protiv mene i mojih suradnika, a to su: glavna Državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek i njeni zamjenici Sani Ljubičić, Jurica Ilić, Danijela Paić, Ivan Glavić, Davorka Žagi Mlinarić, Gordana Klarić.

Ove odgovorne osobe i sve druge osobe koje su od 2017. godine do danas radile na predmetima vezanim uz Agrokor trebalo bi udaljiti s radnog mjesta i pokrenuti odgovarajuće stegovne postupke, a potom i istragu, radi utvrđivanja činjenica oko kriminalnog postupanja institucije Državnog odvjetništva.

Potrebno je utvrditi ko je odgovoran za štetu od preko 3 miliona eura koju su platili porezni obveznici, te ko je odgovoran za brutalno kršenje ljudskih prava i druge štete koje su nastale u ovom postupku.

Da podsjetim, Plenković i njegova grupa Borg početkom 2017. godine započeli su ekstenzivnu medijsku kampanju lažnih informacija - teoriju zavjere protiv kompanije Agrokor i Ivice Todorića osobno, njegove obitelji i suradnika s ciljem neprijateljskog preuzimanja glavne regionalne kompanije Agrokor grupe.

Plenković je potom izvršio politički pritisak na DORH, čiji su se Zamjenici Državnog odvjetnika Sani Ljubičić i drugi povezali s Martinom Dalić, Ivanom Matovinom, grupom Borg i KPMG Hrvatska. Nakon opsežnih istraga i financijske forenzike na koje su potrošeni milijuni eura poreznih obveznika, nisu pronašli nikakve sumnje u protupravna djela moje Uprave Agrokora, pa su počeli konstruirati i montirati.

Danas su njihove zloupotrebe položaja i ovlasti, njihova kaznena djela u sastavu Zločinačkog udruženja razotkrivena - napisao je Todorić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.