"SRBIJA PROTIV NASILJA"

Novi protest u Beogradu: Veliki broj građana se okupio ispred RIK-a, obratila se Tepić

Među okupljenima ispred zgrade RIK-a su predstavnici liste "Srbija protiv nasilja"

Protesti u Beogradu. Danas.rs / Nova.rs

E. Ć.

16.1.2024

Poslije dvije sedmice pauze, ispred Republičke izborne komisije (RIK) u Beogradu je počeo protest grupe "Srbija protiv nasilja" zbog, kako tvrde, izborne krađe na izborima održanim 17. decembra prošle godine.

Saobraćaj u ulici u kojoj se nalazi RIK je obustavljen je, a građanke i građani polako pristižu. Među okupljenima ispred zgrade RIK-a su predstavnici liste "Srbija protiv nasilja".

Nekoliko hiljada građana koji su se najprije okupili ispred RIK, a potom u protestnoj koloni, nakon govora Marinike Tepić, potpredsjednice Stranke slobode i pravde, stigli do crkve Svetog Marka, palili su svijeće, zajedno sa predstavnicima Srbije protiv nasilja za ubijenog Olivera Ivanovića.

– Dobro večer ljudi koji ste došli svojom voljom, neplaćeno. Želim prvo da se zahvalim svima koji ste mi slali divne poruke, mojim saborcima i ljekarima koji su nam pomogli u ovoj borbi – rekla je Marinika Tepić okupljenima kod RIK, koja je više od deset dana štrajkovala glađu u prostorijama Republičke izborne komisije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.