CRNA GORA

Ervin Ibrahimović će prisustvovati Molitvenom doručku u Vašingtonu

Također, tokom posjete Americi, predsjednik Ibrahimović će se sastati i sa predstavnicima brojnih udruženja dijaspore - piše u saopćenju

Ibrahimović dobio poziv. VLADA CRNE GORE

Z. K.

28.1.2024

Bošnjačka stranka je saopštila da je predsjednik te partije Ervin Ibrahimović, zajedno sa suprugom, pozvan na 72. Molitveni doručak, koji će se 31. januara održati u Kapitol hilu u Vašingtonu.

Ko prisustvuje

Molitvenom doručku prisustvuju lideri, političari i biznismeni iz više od 140 zemalja svijeta.

- Biće to prilika da predsjednik Ibrahimović tokom bilateralnih susreta u Vašingtonu sagovornike upozna sa političkim dešavanjima u Crnoj Gori, značajnim procesima koji se odvijaju u državi i stavovima i pozicijom Bošnjačke stranke u kontekstu tih dešavanja. 

Također, tokom posjete Americi, predsjednik Ibrahimović će se sastati i sa predstavnicima brojnih udruženja dijaspore - piše u saopćenju, prenose Vijeti me.

Aktivnosti u okviru Molitvenog doručka, kako se navodi, bit će održane u periodu od 31. januara do 2. februara, u cilju izgradnje i razvoja međunarodnih odnosa zemalja učesnica. Predstavnici država učesnica će na marginama centralnog događaja, pored međusobnih susreta, biti u prilici da se susretnu i sa američkim zvaničnicima.

Specijalni gosti

- Pored održavanja više susreta, formalnih i neformalnih sastanaka, na centralnom događaju – doručku koji se održava prvog četvrtka u februaru, obraćaju se dva specijalna gosta – predsjednik Sjedinjenih Američkih Država i gost čiji se identitet otkriva tek na samom događaju - podsjeća Bošnjačka stranka.

Molitveni doručak se održava u Vašingtonu od 1953. godine, a događaju su prisustvovali svi američki predsjednici počev od Dvajta Ajzenhauera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.