SUTRA SJEDNICA

Unuk balkanskog kasapina u Skupštini Srbije

On se nalazio na listi SPS-a

Marko Milošević. Antonio Ahel / ATAImages / PIXSELL

S. S.

5.2.2024

U Skupštini Srbije sutra će se održati konstituirajuća sjednica, a na dnevnom redu je kao jedna od tačaka potvrđivanje mandata novih zastupnika.  Novi saziv parlamenta bit će konstituiran potvrđivanjem najmanje dvije trećine zastupničkih mandata.

U skladu s poslovnikom, konstituirajućom sjednicom će predsjedavati najstariji zastupnik Stojan Radenović, a njemu će u radu pomagati jedan najmlađi zastupnik s četiri izborne liste koje su dobile najveći broj mandata. Među tim najmlađim zastupnicima je i Marko Milošević, unuk balkanskog kasapina Slobodana Miloševića.

Miloševićev unuk je na parlamentarnim izborima zauzimao treću poziciju na izbornoj listi "Ivica Dačić - premijer Srbije". Radilo se o koaliciji Socijalističke partije Srbije (SPS), Jedinstvene Srbije (JS) i Zelenih Srbije (ZS), koja je podržala ministra vanjskih poslova Srbije Ivicu Dačića.

Navedena koalicija je završila treća na izborima, osvojivši 18 mandata. Dačić je odmah u izbornoj noći rekao da nije zadovoljan rezultatom svoje stranke. Istakao je da bi nakon tih izbornih rezultata trebalo potražiti novog lidera SPS-a.

Dačić je još prošle godine na svečanoj sjednici Glavnog odbora SPS-a saopćio kako će predložiti da u taj odbor bude uključen Miloševićev unuk. 

- Drago mi je što sam u prisutnosti dragih prijatelja, partijskih drugova. Za mene je ova ideja vječna i drago mi je što to postoji u ovakvom kontinuitetu, i još će postojati, tek će postojati - poručio je Marko Milošević tada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.