JUTROS ZAVRŠENA SJEDNICA

Hrvatski sabor 14 sati raspravljao o svom raspuštanju

Da bi opozicioni prijedlog bio prihvaćen i sabor raspušten, mora dobiti glasove 76 zastupnika

Hrvatski sabor. Neva Zganec/PIXSELL

H. J. I.

22.2.2024

Jutros nešto iza 5 sati, Hrvatski sabor zaključio je raspravu o SDP-ovom prijedlogu da se sabor odmah raspusti i raspišu izbori za novi saziv, o tom prijedlogu još treba glasati, a kada će se to desiti za sada nije poznato. 

U raspravi, koja je trajala više od 14 sati, HDZ je odbio opozicioni poziv da se odmah ide na izbore te poručio kako će izbori biti u roku i kada to odluči većina, a ne manjina.

Da bi opozicioni prijedlog bio prihvaćen i sabor raspušten, mora dobiti glasove 76 zastupnika, no mali su izgledi da će se neko od vladajućih prikloniti zahtjevu opozicije. Iako je rasprava o raspuštanju sabora jedna od dužih, nije i najduža, rekorderi su rasprave o izmjenama saborskog Poslovnika i zakona koji uređuje finansiranje političkih stranka.

Ova posljednja trajala je čak 33 sata, zahvaljujući ponajprije činjenici da su mostovci na zakon podnijeli gotovo 900 amandmana. Upola manje, 17 sati, sabor je raspravljao o izmjenama Poslovnika. Obje su rasprave vođene u prošlom saborskom sazivu, javlja Index.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.