SRBIJA

Protiv Biljane Blažić, majke osumnjičenog za ubistvo kod Mladenovca, podnesena krivična prijava

Stavljaju joj na teret tri djela lažno prijavljivanje, davanje lažnog iskaza i nedozvoljeno posjedovanje oružja

Uroš Blažić. MUP Srbije

Z. K.

24.2.2024

Protiv Biljane Blažić, majke Uroša Blažića, koji je 4. maja prošle godine počinio brutalna ubistva u Duboni i Malom Orašju kod Mladenovca, krivičnu prijavu su podnijeli Saša Panić, Milosav Todorović i Stefan Marković iz Dubone.

Pritisak na porodice ubijenih

Njihov advokat Stefan Stefanović objašnjava u razgovoru za N1 Srbija da se Biljani Blažić stavljaju na teret tri djela lažno prijavljivanje, davanje lažnog iskaza i nedozvoljeno posjedovanje oružja.

- Ukratko ću obrazložiti ova djela, ali ne bih da otkrivam detalje. U vezi sa lažnim prijavljivanjem, što se tiče Saše Panića i Milosava Todorovića, u pitanju je situacija iz avgusta kada su išli na saslušanje u Tužilaštvo u Smederevo. Oni su prolazili ulicom i vidjeli su tada Biljanu Blažić.

 Ona ih je zbog toga prijavila za ugrožavanje bezbjednosti. Tu su i prijave protiv Stefana Markovića u vezi sa trovanjem njenog psa, da je zapalio njenu vikendicu i zagadio njen bunar - kaže Stefanović i dodaje da su „njene prijave samo vrsta torture i metod pritiska na porodice ubijenih“.

Stefanović je optužio majku osumnjičenog da je prilikom davanja prošle godine zvaničnog iskaza iznijela neistine i sakrila mnoge stvari, prije svega oko imovine porodice osumnjičenog.

Krila podatke

- Ona je neistinito davale jedne podatke, dok je druge koje je znala prikrivala. Sve je to radila zbog onemogućivanja naplate iz imovinsko-pravnog zahtjeva porodica ubijenih i ranjenih u postupku naknade štete - istakao je Stefanović.

Kazao je i da je Biljana Blažić kriva sa sakrivanje veće količine oružja.

- To je njihovo zajedničko oružje, oružje cijele porodice. Ona je svakako znala za to. Sada je na Tužilaštvu da se izjasni o podnijetoj prijavi. Nadamo se da će pokrenuti istragu u vezi sa pomenutim krivičnim djelima - zaključio je advokat Stefan Stefanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.