BEOGRAD

Vučić nastavio konsultacije o kandidatu za predsjednika Vlade Srbije

Parlamentarni izbori u Srbiji održani su 17. decembra 2023. a deset izbornih lista prešlo je izborni prag i imaće predstavnike u Narodnoj skupštini

Sa sastanka. Anadolija

Anadolija

27.2.2024

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić nastavio je danas konsultacije o kandidatu za predsjednika Vlade Srbije sa političkim subjektima koji će imati predstavnike u novom sazivu Narodne skupštine Srbije.

Vučić je danas obavio konsultacije sa predstavnicima liste "Usame Zukorlić - Ujedinjeni za pravdu-Stranka pravde i pomirenja-Bošnjaci Sandžaka - Tomislav Žigmanov-Demokratski savez Hrvata u Vojvodini", kao i sa Savezom vojvođanskih Mađara - Za našeg predsednika, za našu zajednicu, za budućnost!.

On je jučer počeo konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade, a kako je objavio na Instagram nalogu buducnostsrbijeav, konsultacije je jučer obavio sa predstavnicima lista Politička borba Albanaca se nastavlja – Šaip Kamberi i Ruska stranka – Slobodan Nikolić.

Parlamentarni izbori u Srbiji održani su 17. decembra 2023. godine, a deset izbornih lista prešlo je izborni prag i imaće predstavnike u Narodnoj skupštini Srbije.

Prema srbijanskom Ustavu, predsjednik države predlaže Skupštini kandidata za predsjednika Vlade nakon konsultacija sa predstavnicima izabranih izbornih lista i predlaže onog kandidata koji može da obezbijedi izbor Vlade.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.