PREMIJERKA SRBIJE

Brnabić: Izjava Grlić Radmana je bezobrazna

Frustracija Hrvatske i njihova najgora noćna mora je to što Vučić sjedi na "srpskoj stolici", rekla je Brnabić

Ana Brnabić. A.K./ATAImages/PIXSELL

H. J. I.

25.2.2024

Premijerka Srbije Ana Brnabić je izjavu Gordana Grlića Radmana o predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću komentirala na TV Prva, rekavši da je to "diplomatski bezobrazna i nedopustiva gesta".

- Frustracija Hrvatske i njihova najgora noćna mora je to što Vučić sjedi na "srpskoj stolici" - rekla je Brnabić za TV Prva i ocijenila da su u Hrvatskoj obožavali Borisa Tadića kao predsjednika Srbije.

- Obožavali su ga jer Tadić nije pričao o položaju Srba u Hrvatskoj, nije tražio da posjeti Jasenovac i na HRT-u je izjavio da nije pretjerano ponosan što je predsjednik države. Takva Srbija bi njima odgovarala. A Srbija koja napreduje, predvođena Aleksandrom Vučićem ne. Njegovu lutku će paliti i to je velika frustracija. Ali ja im tu ne mogu pomoći, ja sam svim srcem uz Aleksandra Vučića, te sam uvjerena da će takvi ljudi biti prvi za ovu međunarodnu istragu.

Izjava Grlića Radmana je još jedan pritisak na Srbiju, kao što je i rezolucija Evropskog parlamenta zbog Kosova i neuvođenja sankcija Rusiji - rekla je premijerka Srbije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.