BEOGRAD

Srbija: Nastavljeno suđenje roditeljima dječaka koji je počinio masovno ubojstvo

Kecmanović od početka suđenja negira krivicu za djelo za koje se tereti, teško djelo protiv opće sigurnosti

Suđenje roditeljima Koste K.. Tanjug

FENA

1.3.2024

Iznošenjem odbrane nastavljen je kazneni postupak protiv roditelja dječaka koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu ubio devet vršnjaka i čuvara, a ranio još šest osoba.

Tužilaštvo nastavlja s postavljanjem pitanja prvookrivljenom Vladimiru Kecmanovicu, a pitanja će moći postaviti i roditelji ubijene djece jer je Sud prihvatio da im se ukine status svjedoka i da kao oštećeni mogu sudjelovati ročištu, prenosi Radio Televizija Srbije (RTS).

U ovom postupku, sudi se i majci Miljani Kecmanović, kao i vlasniku i instruktoru streljane, a suđenje se obavlja bez sudjelovanja javnosti.

Optužena Miljana Kecmanović došla je sa slobode u pratnji svojih odvjetnika, dok je njen suprug u pritvoru od 3. maja prošle godine.

Kecmanović od početka suđenja negira krivicu za djelo za koje se tereti, teško djelo protiv opće sigurnosti.

Dječak K. K., koji u vrijeme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na učenike i čuvara škole iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja, zatim ih je kobnog dana stavio u svoju torbu, otišao u školu i tijekom prvog sata ubio deset osoba i ranio još petero djece i nastavnicu povijesti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.