BEOGRAD

Nakon dojava o bombama: Otvoren aerodrom "Nikola Tesla"

Prethodno su iz crnogorskog Air Montenegra saopćili da je pilot njihovog aviona dobio dojavu o bombi na beogradskom aerodromu

Wizz Air. Telegraf.rs

D. R.

29.2.2024

Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu otvoren je nakon što su oko 19.10 sati stigle dojave o bombama u dva aviona, saznaje Telegraf. Nezvanično, u pitanju su avioni aviokompanija Wizz Air i Air Montenegro.

Podsjećamo, kompanija Wizz Air potvrdila je ranije da je danas na njenom letu iz Beograda za Barselonu primljena dojava o bombi, zbog čega su svi putnici i članovi posade evakuisani.

- Wizz Air potvrđuje da je let 4115 iz Beograda za Barselonu 29. februara dobio anonimnu pretnju o eksplozivnoj napravi u avionu dok se spremao za polijetanje. Avion se odmah vratio na udaljeno mjesto na beogradskom aerodromu, gdje su svi putnici i članovi posade bezbijedno evakuisani - navodi se u saopćenju kompanije.

Dodaje se da su putnici prevezeni do terminala i da im je obezbijeđeno osvježenje.

- Nadležni organi sprovode sve neophodne provjere i utvrđene protokole. Sigurnost i bezbijednost putnika i posade je najveći prioritet Wizz Air-a -ističu iz kompanije.

Prethodno su iz crnogorskog Air Montenegra saopćili da je pilot njihovog aviona dobio dojavu o bombi na beogradskom aerodromu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.