TEŠKO KRIVIČNO DJELO

Kurtijev stranački kolega uhapšen po potjernici Italije

Bugarski okružni sud odredio mu je 22. februara 2024. pritvor do odluke o zahtjevu italijanskih vlasti za njegovo izručenje Italiji

Krasnići: Kurtijev čovjek. Anadolija / Reporteri.net

E. Ć.

1.3.2024

Hasan Krasnići, šef KRU "Đakovica" i član pokreta Samoopredjeljenje Albina Kurtija, uhapšen je u Bugarskoj, na osnovu međunarodne potjernice koju je raspisala italijanska policija zbog sumnje da je trgovao ljudima.

On je uhapšen 19. februara dok je sa porodicom putovao na odmor. Krasnići je lišen slobode jer je na međunarodnoj potjernici Italije zbog trgovine ljudima, prenose "Reporteri.net".

Bugarski okružni sud odredio mu je 22. februara 2024. pritvor do odluke o zahtjevu italijanskih vlasti za njegovo izručenje Italiji.

Sumnja se da je Krasnići, koji također posjeduje preduzeće za prevoz putnika autobusom iz Đakovice u evropske zemlje, osumnjičen da je preko njega prokrijumčario ljude sa falsifikovanim dokumentima.

Iz Ministarstva vanjskih poslova Kosova i drugih bezbjednosnih organa te zelje se nisu oglašavali o ovom slučaju.

Inače, Vlada Kosova je u januaru 2022. imenovala Krasnićija za šefa Regionalnog vodovodnog preduzeća. Imenovanje je došlo tri mjeseca nakon što nije dobio dovoljno glasova za poslanika u Općini Đakovica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.