JASAN STAV

Slovački premijer Robert Fico: Nećemo priznati Kosovo

Fico je rekao da je Slovačka mala zemlja koja se drži principa da male zemlje koje nemaju naoružanje i ne rešavaju svoje probleme vojnim put

Robert Fico. AP

D. Dž.

7.3.2024

Premijer Slovačke Robert Fico u intervjuu za TANJUG izjavio je da ta zemlja ne vidi nijedan razlog da prizna Kosovo, kao i da će i ubuduće biti u grupi nekolicine zemalja koje o tom pitanju imaju isto mišljenje.

Fico je za Tanjug rekao da je Slovačka mala zemlja koja se drži principa da male zemlje koje nemaju naoružanje i ne rešavaju svoje probleme vojnim putem, mogu samo da se oslanjaju na međunarodno pravo.

- Ako imamo isto tako hrabrosti da kažemo da i u slučaju Ukrajine vidimo kršenje međunarodnog prava, onda i u slučaju Kosova imamo hrabrosti da kažemo isto to. Zato ako ostajemo na platformi poštovanja međunarodnog prava, standardima kako treba da nastane nezavisna država, u tom slučaju se možete uzdati u nas. Mi ne vidimo nijedan razlog da priznamo Kosovo - rekao je on.

Na pitanje da li zbog tog stava Slovačka trpi pritisak, Fico kaže da je već navikao da, ako nekada izgovorite hrabro mišljenje i kažete istinu, a ne kažete ono što od vas očekuju "liberalni, progresivistički mediji", postajete predmet kritike.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.