FRANCUSKI PREDSJEDNIK

Makron poslao pismo Milatoviću: S velikim zadovoljstvom će posjetiti Crnu Goru

Napomenuo je da mu je posebno drago zbog pozitivne dinamike u crnogorskoj politici, naveo je Makron

Milatović: U novembru 2023. posjetio Francusku. Kabinet predsjednika Crne Gore

E. Ć.

19.3.2024

Francuski predsjednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron) odgovorio je na pismo koje mu je poslao crnogorski kolega Jakov Milatović.

On je naveo da bi "sa velikim zadovoljstvom posjetio Crnu Goru, sa namjerom da produbimo pokrenuti dijalog i još više istaknemo osnaživanje naše saradnje". 

Uživa podršku

- Makron je u pismu istakao kako prijedlog predsjednika Milatovića da bude domaćin budućeg samita Evropske političke zajednice uživa svu njegovu podršku, te da bi pomenuti događaj u Crnoj Gori bio značajan i za region zapadnog Balkana - saopćeno je iz Kabineta Predsjednika Crne Gore.

U pismu se dodaje i da se nada daljem razvijanju aktivnosti Regionalnog centra za razvoj sajber kapaciteta zapadnog Balkana u Podgorici, kao i poboljšanju ekonomskih i finansijskih odnosa uz podršku preduzeća iz Francuske i tamošnje razvojne agencije.

Samit na proljeće 2026. godine

- Predsjednik Francuske je napomenuo da mu je posebno drago zbog pozitivne dinamike u crnogorskoj politici koja je pokrenuta izborom novog predsjednika, a zatim i Vlade sa proevropskom agendom.

Podsjetimo, Milatović je u novembru 2023. posjetio Francusku i tom prilikom je Makronu prezentovao mogućnost da bude domaćin samita Evropske političke zajednice koja okuplja više od 40 država. Samit bi se održao na proljeće 2026. godine, a tada se obilježava i 20 godina od obnove nezavinosti Crne Gore - piše u saopćenju.

Upućeno pismo Makronu. Kabinet predsjednika Crne Gore

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.