POLICIJA GA UHAPSILA

Užas u osnovnoj školi: Otac upao u učionicu i nokautirao nastavnika

Djevojčica je koristila mobitel tokom nastave, a kada joj ga je nastavnik oduzeo, poslužila se mobitelom drugog učenika i pozvala oca

Policija istražuje šta se desilo. Hina (Slika ne prikazuje događaj iz teksta)

E. Ć.

27.3.2024

U trogirskoj osnovnoj školi jedan roditelj je upao u učionicu i napao na nastavnika koji je njegovoj kćerki prethodno oduzeo mobitel.

Policija istražuje šta se desilo. U splitskoj policiji su potvrdili da su u srijedu u 12:15 sati zaprimili dojavu o fizičkom sukobu u obrazovnoj ustanovi, prenosi Hina.

Detalji incidenta

- Policijski službenici su po zaprimljenoj dojavi izašli na mjesto događaja. Jedan muškarac je uhapšen i odveden u službene prostorije, a drugi muškarac je zatražio liječničku pomoć - kazao je Jerko Kurevija iz splitske policije.

Neslužbeno se saznaje da se incident desio u Osnovnoj školi Majstora Radovana tokom nastave koju učenica nije pratila već se zabavljala mobitelom. Kada je to vidio nastavnik tražio je da mu preda mobitel do završetka nastave nakon čega se ona poslužila mobitelom jednog od učenika iz razreda i o tome obavijestila svoga oca. 

Došavši u školu otac djevojčice je direktno ušao u razred i nastavnika navodno udario šakom u glavu. Riječ je o nastavniku biologije i hemije.

Nastavnik zatražio ljekarsku pomoć

Nakon incidenta o svemu je obaviještena policija, a nastavnik je zatražio ljekarsku pomoć, no još se uvijek pouzdano ne zna o kojim je tačno povredama riječ. Saznaje se i da je policija ubrzo uhapsila oca djevojčice koji se nalazi u policijskoj stanici gdje nad njim traje kriminalističko istraživanje.

Direktorica škole je medijima potvrdila događaj i rekla da je to još jedan u nizu incidenata u hrvatskim školama te da se nešto hitno mora mijenjati kako bi se zaštitili nastavnici i učenici. 

Poručila je i da bi voljeli da se takvi incidenti više ne događaju. Napomenula je da je pravilima njihove škole propisana zabrana upotrebe mobitela za vrijeme nastave.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.