POTRAGA SE NASTAVLJA

Svjedok je dao izjavu: Bečka policija se oglasila o snimku djevojčice koja podsjeća na nestalu Danku (2)

Državljanin Srbije koji živi u Beču prijavio je da je vidio djevojčicu u pratnji dvije žene koja navodno liči na Danku

Ilić: Nestala u utorak. Telegraf.rs

E. Ć.

31.3.2024

U slučaj nestanka Danke Ilić (2) uključila se i bečka policija nakon navoda jednog državljanina Srbije da je vidio djevojčicu u glavnom gradu Austrije.

- Svjedok je dao izjavu i obezbjeđen je snimak koji je on sam napravio - rekao je portparol bečke policije Markus Ditrih, nakon vijesti da je bečka policija pokrenula istragu u slučaju nestanka dvogodišnje Danke Ilić iz Bora. 

Podsjetimo, državljanin Srbije koji živi u Beču prijavio je da je sinoć na autobuskoj stanici u centru austrijske prijestonice vidio djevojčicu u pratnji dvije žene koja navodno liči na Danku nestalu u utorak u Srbiji.

- Čovjek je za slučaj saznao preko društvenih mreža. Tačne okolnosti, posebno da li je u pitanju nestala djevojčica, predmet su istrage koja je u toku. 

Državljanin Srbije kontaktirao je srbijanske nadležne organe, koji su se obratili bečkoj policiji sa zahtjevom za istragu - izjavio je portparol bečke policije Markus Ditrih.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je u utorak oko 13:45 sati u Banjskom polju kod Bora, a danas je šesti dan potrage za njom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.