OBJAVIO AUSTRIJSKI KOSMO

Oglasila se Rumunka koja je navodno na snimku sa djevojčicom koja liči na Danku: "Proživljavam pakao"

Rumunka tvrdi da na snimku nije Danka, nestala djevojčica iz Srbije, nego njena kćerka

Rumunka: Ovo je moja kćerka, to nije Danka. Kosmo.at

E. Ć.

3.4.2024

Austrijski portal "Kosmo.at" tvrdi kako je pronašao jednu od dvije žene koje se pojavljuju pored djevojčice slične Danki Ilić na stanici u Beču. 

Rumunka tvrdi da na snimku nije Danka, nestala djevojčica iz Srbije, nego njena kćerka.

Kako piše "Kosmo.at", novinari su u kontakt sa ženom A. C. S. (36) stupili preko grupe na Facebooku. Ona je, navode, rumunska državljanka i živi i radi u Beču. Bila je, kako kažu, "nervozna" kada je saznala šta se dešava.

- Šta da kažem? U paklu sam od nedjelje! Bila sam u Velsu kada sam tokom noći primila nekoliko poruka da se snimak sa mojim likom dijeli na svim društvenim mrežama, na televizijama u Rumuniji i Srbiji i da se za mnom traga zbog nestalog djeteta.

Odmah sam u nedjelju otišla u policiju u Velsu i zatražio pomoć, ali su me poslali kući i savjetovali da se prijavim policiji u Beču u mom okrugu. Jučer sam otišla u policiju u 21. okrug, tražila sam da mi pomognu i zaštite mene, zaštite moje dijete i moju majku.

Upravo su me poslali kući. Danas je situacija postala alarmantna jer je moje lice bilo lako prepoznatljivo u svim medijima. Bila sam jako uplašena, nisam znala šta da radim. Obuzeo me strah da ću ostati bez posla - rekla je žena za "Kosmo".

Razgovor s njom, piše "Kosmo", bio je emotivan i težak jer je bila u šoku. Razmišlja, navode, samo o tome šta bi se moglo desiti da su je prepoznali na ulici i da je pozvana policija.

- Ono kroz šta prolazim je strašno! Niko na svijetu ne može da shvati kakva je ovo noćna mora! Mogla sam nevina da stradam. Ja sam majka, saosjećam zbog djeteta iz Srbije i voljela bih da ga nađu. Ali ono što prolazim sa svojom majkom je isto tako zastrašujuće!

Sada je policija došla u moju kuću, sve sam im ispričala i na kraju su se izvinili za patnju koju sam pretrpjela. Zamolili su me da dođem sutra kod njih da potpišem protokol. Samo želim da ova priča ostane iza mene i da pokušam da je zaboravim - naglasila je mlada Rumunka za "Kosmo".

Podsjetimo, Danka Ilić nestala je 26. marta kod Banjskog Polja u Boru otkad traje potraga za njom.

Za njom je raspisana i Interpolova potjernica, a zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.