DJEVOJČICA IZ SRBIJE

Veliki broj policije oko stanice u Beču: U potragu za Dankom uključili se i helikopteri

Interesovanje za nestalom djevojčicom je sve veći u Austriji, kako novinara, tako i građana koje je potresla vijest o malenoj Danki

Ilić: Još se traga za njom. Telegraf.rs

E. Ć.

3.4.2024

Ažurirano 22. aprila nakon analize Raskrinkavanja.ba: U prvoj verziji teksta avaz.ba je pisao da je bečka policija objavila kako je istragom utvrđeno da se na spomenutom snimku vjerovatno nalazi Danka Ilić.

Analizom Raskrinkavanje.ba utvrđeno je: Austrijsko ministarstvo objavilo je dva saopštenja u kojima se samo navodi da je rodbina nestale djevojčice pogledala snimak i “pretpostavila da je najvjerovatnije riječ o njoj”. Izvinjavamo se čitateljima i čitateljicama zbog prenošenja dezinformacija.

Veći broj policije prisutan je oko tramvajske stanice u Beču, na kojoj je nastao snimak na kom je navodno Danka Ilić (2), djevojčica iz Srbije.

Interesovanje za nestalom djevojčicom je sve veći u Austriji, kako novinara, tako i građana koje je potresla vijest o malenoj Danki.

Iznad stanice na kojoj je prije četiri dana nastao snimak, na kojem se sumnja da je Danka s dvije rumunske državljanke, nadlijetao je i helikopter, javlja "Telegraf.rs".

Tramvajska stanica na kojoj je nastao pomenuti snimak, nalazi se na 150 metara od glavne policijske stanice u Beču.

Ranije je bečka policija objavila dva saopštenja u kojima se navodi da je rodbina nestale djevojčice pogledala snimak i “pretpostavila da je najvjerovatnije riječ o njoj”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.