BOJANA OTOVIĆ PJANOVIĆ

Majorka policije: Ne smijem ni izgovoriti šta mislim da su ubice uradile sa Dankinim tijelom

Tijelo je moja briga, rekao je Dejan Srđanu poslije zločina.

Majorka policije. Blic TV

Dž. R.

9.4.2024

Nakon što se saznala grozna istina, da je malena Danka Ilić  ubijena u naselju Banjsko Polje uhapšeni su osumničeni za gnusni zločin. Srđan Janković i Dejan Dragijević, radnici JKP "Vodovod" iz Bora priznali su u policiji ubistvo djeteta i do detalja ispričali kako su to uradili. 

Međutim, u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru samo je Dejan iznio odbranu dok se Srđan branio šutnjom.

Uklanjanje dokaza

Policija je u petak uhapsila i Dejanovog oca i brata pod sumnjom da su pomagali u uklanjanju dokaza, tijela malene djevojčice. Dejanov brat umro je u pritvoru u policiji u Boru. Obavljena je obdukcija koja je utvrdila da je riječ o prirodnoj smrti. 

Dejanov otac u nedjelju u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru nije želio da iznosi odbranu. Određen mu je pritvor do 30 dana.

- Tijelo je moja briga - rekao je Dejan Srđanu poslije zločina.

Majorka policije Bojana Otović Pjanović, gostovala je na "Blic TV" i pritom izjavila da ne može ni izgovoriti to što misli da su oni uradili sa tijelom.

I dalje traje potraga

Iako su osumnjičeni u potpunosti priznali zločin koji su počinili, jedno je i dalje misterija, gdje i kako je skriveno tijelo Danke. 

Policija i danas nastavlja sa pretraživanjem svih lokacija gdje bi moglo da bude tijelo ubijene djevojčice, a majorka policije Bojana Otović Pjanović ističe da ima više verzija zbog čega osumnjičeni ne žele da otkriju lokaciju tijela.

- Može biti da su saznali, raspitali se šta nosi to tijelo, strah od svega toga i da zaista u ovom trenutku ne znaju, da su više puta premještali, a može biti i da su uradili još nešto monstruoznije sa tijelom djeteta. Kao majci i čoveku mi je teško da kažem to što mislim da su uradili. Ne mogu da izgovorim to što mislim da su učinili - izjavila je Otović Pjanović.

Majorka policije ističe da želi zbog porodice ubijene Danke Ilić da se tijelo što prije pronađe, kako bi roditelji mogli da sahrane svoje dijete.

- Ne ide u prilog što prolazi dan za danom, ali najveća želja mi je da roditelji pronađu svoj mir - kaže majorka policije.

Mogu odgovarati

Istakla je i da osumnjičeni mogu da odgovaraju za teško ubistvo iako nema tijela, kao i da je prikupljeno dovoljno materijalnih dokaza.

Otkrila je i u kom momentu potraga može biti obustavljena.

- Želim da verujem da ćemo naći tijelo. Kada budemo imali okolnosti da je besmisleno tražiti tijelo, svakim danom potrage i što duže traje, sve manje informacija iz tijela možemo dobiti, zbog samog procesa - rekla je Otović Pjanović.

Dodala je da sve ovo nije normalno, prirodno i da nema riječi za njihov postupak, svirepo je blaga riječ, prenosi Telegraf.rs.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.