CRNA GORA

Lazović i Katnić privedeni sudiji za istragu

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) juče su uhapsili Lazovića i Katnića nakon višemjesečne istrage

Privođenje Katnića u zgradu podgoričkog Višeg suda. Vijesti.me

Z. K.

15.4.2024

U zgradu podgoričkog Višeg suda privedeni su bivši policijski funkcioner Zoran Lazović i nekadašnji glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić, pišu Vijesti.me.

Zloupotreba službenog položaja

Njih bi trebalo da sasluša sudija za istragu Goran Šćepanović, koji će odlučiti o zahtjevu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da im se odredi pritvor do 30 dana.

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) jučer su uhapsili Lazovića i Katnića nakon višemjesečne istrage koju su sproveli u saradnji sa EUROPOL-om.

Na teret im stavlja da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja, odnosno da su beogradskim kriminalcima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću pomogli ukidanjem zabrane ulaska u Crnu Goru...

Nakon što su juče u zoru policajci počeli pretresati imovinu kako bi, eventualno, pronašli tragove izvršenja krivičnih djela, iz SDT-a, kojim rukovodi Vladimir Novović, saopštili su o kakvoj akciji je riječ.

Kriminalne organizacije

- Na osnovu međusobne saradnje i višemjesečnog koordinisanog djelovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona - Europol, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odjeljenje je, uz asistenciju Sektora policije specijalnih namjena, lišilo slobode M. K., bivšeg glavnog specijalnog tužioca i Z. L., bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije, zbog osnova sumnje da su učinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja - saopštio je državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.