REAKCIJE

Puljak: Domovinski pokret pokušava naći način kako opravdati izdaju birača

Vijest o Plenkoviću u Evropskoj komisiji samo je služila kao poruka DP-u da je HDZ voljan maknuti i Plenkovića ako im on lično smeta

Marijana Puljak. Ivana Ivanovic / PIXSELL

S. S.

22.4.2024

Funkcionerka opozicione "Rijeke pravde" Marijana Puljak za Index.hr je komentarisala pregovore između HDZ-a Hrvatske i Domovinskog pokreta, spominjanje premijera te države Andreja Plenkovića u Evropskoj komisiji te četiri ministarstva koja je navodno HDZ obećao Domovinskom pokretu ako s njima budu činili saborsku većinu.

- Čini se da Domovinski pokret pokušava naći način kako opravdati izdaju svojih birača koju bi počinili ako bi pomogli HDZ-u da nastavi sa svojom pljačkom Hrvatske. Vijest o Plenkoviću u Evropskoj komisiji samo je služila kao poruka DP-u da je HDZ voljan maknuti i Plenkovića ako im on lično smeta - rekla je.

Dodala je da ministarstva koja navodno traže ništa im neće pomoći oprati obraz koji će morati pokazivati građanima koji su podržali njihovu borbu protiv korupcije i HDZ-a jer ulaskom u HDZ-ovu vladu podržavaju korupciju i kriminal koji vlada ovim prostorima koliko i HDZ.

- Put u izdaju je popločan "dobrim" namjerama - kazala je Indexu Marijana Puljak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.