PREMIJER SRBIJE

Vučević: Od Brisela se očekuje da ne postavlja uslove koji nikome nisu postavljani

Vučević je istakao da će Srbija implementirati osnovne reforme na evropskom putu, jer je to u interesu svih njenih državljana

Miloš Vučević. Dejan Rakita / PIXSELL

S. S.

3.5.2024

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je da je članstvo u EU nacionalni i strateški cilj Srbije, koja očekuje od partnera iz Brisela da joj na tom putu pomogne, bar u mjeri da ne postavlja uslove koji nisu nikome postavljani tokom integracionog procesa.

Vučević je istakao da će Srbija implementirati osnovne reforme na evropskom putu, jer je to u interesu svih njenih državljana.

On je naglasio da na tom putu Srbija neće izgubiti svoj identitet, svoje provjerene prijatelje, niti će se odreći svojih legitimnih interesa.

- Samo takva, uspravna, ponosna i razvojna Srbija, može da bude uspješan član evropske porodice država. Ovdje smo da radimo zajedno i postignemo naš zajednički cilj - napisao je Vučević na platformi "X".

Vučević je zahvalio visokom predstavniku EU za vanjsku politiku i sigurnost Žozepu Borelju na čestitkama, nakon što je izabran za predsjednika Vlade Srbije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.