UPRAVLJAO 27-GODIŠNJAK

Novi detalji nesreće kod Zagreba: Avion pao 20 minuta nakon polijetanja

U avionu uz pilota nalazile su se još četiri osobe, smrtno stradali 30-godišnjak, dvojica muškaraca starosti 39 i 22 godine te 68-godišnjakinja

S lica mjesta. HGSS

N. H.

27.5.2024

U padu sportskog aviona u šumi južno od Kerestinca kod Zagreba smrtno je stradala jedna, a povrijeđene su četiri osobe. 

O padu aviona oglasila se i policija, koja je objavila nove detalje nesreće. 

- 25. maja oko 15.51 sati, dobijena je dojava o padu manjeg aviona na području naselja Lučko. Odmah po primanju dojave, policijski službenici su zajedno s drugim službama izašli na teren te su započeli sa traganjem. Do unesrećenih prvi je stigao policijski službenik policijske uprave zagrebačke čime je ujedno i potvrđena tačnost dojave.

Na samom mjestu događaja, u Stupničko-obreškoj šumi pružena je ljekarska pomoć povređenima te je utvrđeno da je u padu aviona jedna osoba smrtno stradala.

Avionom "Cessna" upravljao je 27-godišnjak, te je iz zasad neutvrđenog razloga došlo do pada aviona 20-ak minuta nakon polijetanja. 

U avionu uz pilota nalazile su se još četiri osobe, smrtno stradali 30-godišnjak, dvojica muškaraca starosti 39 i 22 godine te 68-godišnjakinja. Povrijeđenima je pružena ljekarska pomoć u zdravstvenim ustanovama na području Zagreba - opisala je policija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.