NAKON UDARA GROMA

Vatrogasac u Karlovcu ranjen u gašenju požara, pogodio ga geler u leđa

Stanje ranjenog vatrogasca je teško, ali je pri svijesti. Vjerojatno ga je u leđa pogodio geler, kazao je Rade

Gašenje požara. Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

FENA

28.5.2024

U gašenju požara koji je planuo u kući nakon udara groma tijekom nevremena u Karlovcu, ranjen je vatrogasac i prevezen u Zagreb, u KB Dubrava na liječenje, a zapovjednik JVP Karlovac Miroslav Rade je rekao da je stanje vatrogasca teško.

Stanje ranjenog vatrogasca

Stanje ranjenog vatrogasca je teško, ali je pri svijesti. Vjerojatno ga je u leđa pogodio geler, kazao je Rade.

Komšije u karlovačkom prigradskom naselju Borlin su Hini opisali da je najprije grom udario u kuću, a zatim su slijedile velike i manje eksplozije, i to njih stotine. Crijep je letio i 80 metara dalje, a na cesti su se mogle pronaći i čahure, javila je Hina.

Mještanka koja se predstavila inicijalima I. Š. je rekla da je držala kišobran vatrogascu koji je izvukao ozlijeđenog i da je vidjela prostrijelnu ranu na leđima.

Mještani kažu da u kući zahvaćenoj plamenom živi bolesna starica čiji je suprug preminuo 28. decembar prošle godine, a da je vjerojatno u kući imao arsenal oružja. Jedan od susjeda je rekao da je zbog spora s drugim susjedom vlasnik te kuće bio priveden zbog naoružanja.

- Sve je bilo puno dima, nisam znao što gori, mislio sam da gori moja kuća - rekao je drugi susjed dodajući da bi se i njegova kuća zapalila da nije padala kiša.

Treći komšija kaže da je oštećen krov njegove kuće i dva automobila.

Dinamit

Komšije pretpostavljaju da je u zapaljenoj kući moralo biti dinamita.

- Siniša je zvao vatrogasce, nisam se od straha mogao sjetiti broja. Da su stigli kad je bila prva velika eksplozija, tko zna što bi se dogodilo - naveo je.

Poplavljen podvožnjak, dio gada bez struje, srušena stabla, zaglavljena vrata...

Karlovačko područje u utorak, oko 15,30 sati, zahvatilo je veliko nevrijeme praćeno tučom, a Grad Karlovac je izvijestio da su do 16 sati "pale ogromne količine kiše i izazvale bujične poplave". Po neslužbenim podacima, riječ je o 35 litara kiše po metru četvornom do 18 sati.

26 poziva zbog ispumpavanja vode

Vatrogasci su za sada primili 26 poziva zbog ispumpavanja vode te jedno zbog požara. Ima i srušenih stabala i zaglavljenih vratiju.

Ulice i parkirališta su bila poplavljena. Potopljeni su bili i podvožnjak između četvrti Grabrik i Rakovac u kojemu su se našli zatočeni vozači automobila te pothodnici.

Dosad je ispumpana voda iz škola i vrtića, te stambenih zgrada, a upravo se ispumpava i voda u velikom pododniku.

U nekim dijelovima grada je nestalo struje, a i telefonske linije su pokidane.

- Trebat će neko vrijeme da se sve sanira i očiti - kazao je gradonačelnik Damir Mandić te poručio Karlovčanima da su im gradske službe na raspolaganju, a ozlijeđenom vatrogascu poželio je brz oporavak.

Iz Županijskog centra 112 Karlovac izvijestili su da su primili oko 60-ak dojava građana o posljedicama nevremena praćenog jakom kišom, grmljavinom i tučom koje je u popodnevnim satima zahvatilo područje grada Karlovaca i bližu okolicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.