NAKON EU IZBORA

Bizarna scena iz Hrvatske: Došao u štab stranke u Ferrariju, pa poručio "da će predstavljati malog čovjeka"

Nakon govora, vodeći DP-ovci su razvukli hrvatsku zastavu i zapjevali Thomsponovu "Lijepa li si"

Bartulica: U štab stranke stigao u Ferrariju. Denis Mahmutović / 24sata - Duško Jaramaz / Pixsell

E. Ć.

10.6.2024

Domovinski pokret osvojio je jedan mandat na EU izborima. U stranci su složni, Stephen Nikola Bartulica jedini je član stranke koji će svoju hrvatsku plaću zamijeniti onom evropskom.

Bartulica stigao je u štab Domovinskog pokreta u Ferrariju. Pridružio se tako veseloj atmosferi. Njegovi stranački kolege već se od popodneva goste u štabu Domovinskog pokreta. On je osvojio sveukupno 35.239 glasova.

Sve stekao na pošten način

- Stojim pred vama u duhu zahvalnosti prema Bogu. On je bio izvor moje snage sve ovo vrijeme, a nije bilo lako. Želim zahvaliti i svojoj ženi i djeci, i oni su primili ožiljaka, kao i ja, ali stoje na nogama, kao i ja.

Sve što sam stekao, stekao sam na pošten način, nemam se što ispričavati. Protiv mene se vodila prljava kampanja, ne viđenom žestinom, rekao bih. Unaprijed sam bio osuđen, ali nikada neću odustati od svojih stavova. Nadopunio sam imovinsku karticu i o tome više neću govoriti - istaknuo je.

Neće predstavljati evropske birokrate

Govoreći o svom mandatu u EU parlamentu, rekao je da će tamo predstavljati malog čovjeka, a ne evropskih birokrata. 

Nakon njegovog govora, vodeći DP-ovci skupili su se iza govornice, razvukli hrvatsku zastavu i zapjevali Thompsonovu “Lijepa li si”, prenio je Jutarnji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.