DRNIŠ

I dok cijene nekretnina u Sarajevu idu "nebu pod oblake": Evo kako hrvatski gradić pomaže mladim porodicama da riješe stambeno pitanje

Mladim porodicama koje kupe gradsko zemljište Grad će sufinancirati dio iznosa za kupnju,

Drniš. Instagram

D. H.

17.6.2024

 Drniš je spreman pomoći još trima mladim obiteljima da riješe svoje stambeno pitanje pa je danas raspisao natječaj za prodaju triju parcela u svom vlasništvu na kojima bi mlade obitelji izgradile vlastite stambene objekte.

Tri parcele oglašene za prodaju nalaze se na predjelu Pazar, površine su 696, 712 i 825 četvornih metara, a početna cijena je 44 eura po metru.

Mladim porodicama koje kupe gradsko zemljište Grad će sufinancirati dio iznosa za kupnju, a ovisno o broju bodova koje dobiju, taj iznos može ići i do 22.000 eura.

Što donosi više bodova?

Opći i posebni uvjeti bodovanja navedeni su u natječaju, iz njih se vidi da više bodova donosi mladost bračnih partnera, broj djece koje imaju, visokoškolsko obrazovanje i podstanarstvo.

Gradonačelnik Drniša Josip Begonja (HDZ) kaže da nije prvi put da Grad prodaje svoje parcele mladim obiteljima, već ih je prodao pet, a za prodaju se pripremaju još dvije.

Građevinske parcele

"Mlade su porodice zainteresirane da na taj način riješe svoje stambeno pitanje", kaže Begonja i navodi da je Grad u proteklih pet godina, kroz različite mjere poput sufinanciranja kupnje kuće ili njezinog proširenja, omogućio da stambeno pitanje riješi 28 mladih porodice. "Pomogli bismo i više, no mali smo grad", istaknuo je drniški gradonačelnik.

Građevinske parcele nalaze se na predjelu Pazar, gdje su već izgrađene dvije višestambene zgrade, od kojih će za jednu ključevi mladim obiteljima biti uručeni uskoro, a planira se graditi i dom za starije i nemoćne.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.