HRVATSKA

DORH objavio detalje ubistva u Slavonskom Brodu, komšije u šoku: "Imali su težak život"

Jedan sin im je umro prije par godina, kazala je komšinica

S lica mjesta. Ivica Galović / Pixsell

E. Ć.

prije 7 dana

U Slavonskom Brodu se danas dogodilo dvostruko ubistvo oko 13:50 sati.

Policija je nakon zaprimljene dojave izašla na teren i pronašla tijela dvoje ljudi, 76-godišnjaka i 78-godišnjakinje. Na tijelima su bili vidljivi znakovi nasilne smrti.

- Uviđajem provedenim na mjestu događaja utvrđeno je postojanje osnovne sumnje da je 45-godišnjak hladnim oružjem usmrtio mušku osobu starosti 76 godina i žensku osobu starosti 78 godina s kojima je rodbinski povezan - saopćio je DORH.

Zbog sumnje na dvostruku ubistvo uhapšen je 45-godišnjak, sin ubijenih. Susjedi su potreseni ovim zločinom.

Komšinica ubijenog bračnog para rekla je kako se već dugo boji uhapšenog muškarca te kako sumnja da pati od psihičkih poremećaja.

- Potreseni smo. Nešto što se... Ne znam što bih rekao. Poznavao sam porodicu. Bili su dobri susjedi. Bili su povučeni, nismo previše pričali.

On je onako, nikad nije pozdravljao nikoga, kao da ne postojimo. Mislim da je bio psihički bolestan - rekao je komšija Branko.

Jedan od komšinica rekla je da je u šoku. 

- Baka i djed su bili jako stari. Baka je svako jutro hodalicom išla na groblje pa na misu i onda na tržnicu, gdje je skupljala voće i povrće te boce. Imali su jako težak život. Jedan sin im je umro prije par godina - rekla je ona, prenosi Index.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.