SVI U BOLNICI

Užas u hrvatskom gradu: Petero tinejdžera teško stradalo istog dana, jednom se bore za život

Djeca starosti između 13 i 15 godina nastradača u saobraćajnim nesrećama

Hitna pomoć Bjelovar. Facebook

B. C.

prije 5 dana

Na bjelovarskom području u petak su se dogodile tri nesreće u kojima je teško stradalo čak petoro tinejdžera, starosti između 13 i 15 godina.

U jednoj nesreći sletio je kvad, u drugoj je na dijete naletio automobil, dok se u trećoj radilo o padu s trotineta. Najteža, u kojoj je teško povrijeđeno troje tinejdžera, dogodila se u petak poslijepodne oko 15.45 sati u Bulincu.

Svi u šok sobi

U krivini na županijskom putu u Bulincu došlo je do slijetanja kvada kojim je upravljala tinejdžerka, a čiji suvozači su bila dvojica dječaka, također tinejdžerske dobi, piše Moj portal.

- Usljed prebrze vožnje sletjeli su u jarak, nekontrolisano su nastavili da se kreću i pritom udarili u betonski most. Nijedno od njih nije imalo kacigu, a tinejdžerka je upravljala kvadom bez dozvole, kažu u policiji.

Direktorka OB Bjelovar, Sanela Grbaš Bratković, potvrdila je da su tinejdžeri teško povrijeđeni.

-Svi su u šok sobi, s teškim povredama glave, a jedno dijete bori se za život, rekla je.

Nesreća u kojoj je na dijete na zebri naletio automobil dogodila se oko 20.35 sati u Franjevačkoj ulici, pored zgrade stomatologije.

-Dijete se kretalo iz Livadićeve ulice prema Istarskoj, prelazilo je na pješačkom prijelazu Franjevačku ulicu, a na njega je naletio 21-godišnji vozač koji je vozio prema centru grada. Usljed pokušaja izbjegavanja, vozač je oborio dijete koje je palo na kolovoz, rekli su u policiji.

Nakon prijema u bjelovarsku bolnicu, pokazalo se da je djevojčica, za koju se nezvanično saznaje da ima 13 godina, zadobila teške tjelesne ozljede.

Povrede glave

Sat vremena kasnije, u 21.35 sati, nova nesreća dogodila se u Zagorskoj ulici u Bjelovaru. Dijete je usljed neoprezne vožnje palo sa trotineta i zadobilo teške povrede glave. Moj portal nezvanično saznaje da je riječ o 15-godišnjem djetetu.

Direktorica bolnice Sanela Grbaš Bratković potvrdila je kako je u bolnicu primljeno još jedno dijete usled pada s skutera koje je takođe tinejdžerske dobi. To bi bilo šesto dijete koje je u petak stradalo na bjelovarskom području. Kako je rekla, jedno od dvoje djece koja su učestvovala u nesrećama na trotinetima lakše je povrijeđeno i na posmatranju je, dok su drugo s teškim povredama prevezli u zagrebačku bolnicu.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.