NISU PRONAĐENI

Hrvatska policija i dalje traga za dvojicom bjegunaca iz riječkog zatvora

Dvojica bjegunaca boravili su u istražnom zatvoru u Rijeci zbog imovinskih kažnjivih djela

Bijeg iz zatvora. Fena

FENA

prije 2 dana

Dvojica bjegunaca iz riječkog zatvora još nisu pronađena te se za njima i dalje traga, saznaje se u nedjelju u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj.

Pobjegli su u petak tokom prijepodnevne šetnje iz ograđenog dvorišta zatvora u Rijeci, navodi Hina.

Prema neslužbenim informacijama, dvojica zatvorenika popeli su se na zid zatvore, visok četiri metra, prešli preko žilet-žice na vrhu zida, te skočili s visine od sedam metara na prostor s vanjske strane zatvora. Sudeći prema tragovima krvi na mjestu prelaska zida, pri tom su ozlijeđeni.

Iz Ministarstva pravosuđa RH ranije je saopćeno da su "prilikom udaljenja i savladavanja prepreka, osobe lišene slobode pretrpjele tjelesne ozljede čiji intenzitet nije utvrđen".

- Mjera istražnog zatvora bila im je određena zbog imovinskih delikata. Odmah po događaju o svemu je obaviještena nadležna policijska uprava i sud, a trenutno je u toku utvrđivanje svih okolnosti ovog događaja - navedeno je iz Ministarstva.

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović jučer je novinarima izjavio da "policija, naravno, nije odgovorna za sigurnost zatvora ali će učiniti sve i siguran sam da će uspjeti u potrazi i privođenju pravdi tih osoba koje su pobjegle s izdržavanja kazne".

Dvojica bjegunaca boravili su u istražnom zatvoru u Rijeci zbog imovinskih kažnjivih djela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.