PREDSJEDNIK CRNE GORE

Milatović se sastao sa Mišelom: Crna Gora ne smije prokockati priliku da uskoro postane punopravna članica EU

Milatović je poručio da je dobijanje pozitivnog IBAR-a značajna prekretnica za Crnu Goru

Jakov Milatović i Šarl Mišel u Briselu. Kancelarija za odnose s javnošću Predsjednika Crne Gore

Z. K.

prije 2 dana

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastao se danas u Briselu sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom.

Kako je saopšteno iz Kancelarije za odnose s javnošću predsjednika, u prijateljskom i srdačnom razgovoru Milatović je kazao da uskostranačkim djelovanjima Crna Gora ne smije prokockati priliku da uskoro postane punopravna članica EU, što je, kako je istakao, prioritetni vanjskopolitički cilj naše zemlje.

Državni interes

On je ponovio svoju posvećenost evropskoj agendi kako bi Crna Gora postala 28. članica Evropske unije 2028., dodajući da je svoj dosadašnji jednogodišnji mandat podredio realizaciji ovog državnog interesa, radi prosperiteta svih crnogorskih građana.

U saopštenju se navodi i da je predsjednik države je zahvalio Evropskom savjetu i Evropskoj komisiji na političkoj i ekspertskoj podršci koju su nam pružili u posljednjem periodu da ubrzamo reforme i održimo posljednju Međuvladinu konferenciju i dobijemo IBAR.

Milatović je poručio da je dobijanje pozitivnog IBAR-a značajna prekretnica za Crnu Goru, te da predstoji intenzivan period reformi, dodajući da važnost reformi nije samo u ispunjavanju formalnih zahtjeva već suštinskoj transformaciji našeg društva.

On je istakao i da crnogorsko društvo gotovo u potpunosti podržava učlanjenje Crne Gore u EU, što donosice odluka obavezuje da posvećeno rade ka realizaciji tog cilja.

Prva naredna članica

Predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel je izrazio zadovoljstvo povodom susreta sa crnogorskim predsjednikom, naveli su iz kabineta predsjednika. Naglasio je kako Crna Gora mora da ostane na evropskom putu, i zahvalio predsjedniku Milatoviću na njegovom angažmanu da Crna Gora postane prva naredna članica EU.

Do susreta Milatovića i Mišela došlo je nakon što je predsjednik Evropskog savjeta odložio posjetu Crnoj Gori koja je bila zakazana za 2. i 3. jul.

Tokom posjete Briselu predsjednik Crne Gore i Mišel će imati i radni ručak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.