BIH

Aganović i KCUS kažnjeni sa 1.500 KM

Zbog odbijanja da dr. Dizdarevića vrate na posao

A. Nu.

25.7.2014

 

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) kažnjen je sa 1.000 KM zbog neprovođenja odluke Općinskog suda u Sarajevu kojom se menadžmentu ove medicinske ustanove nalaže da na čelo Klinike za neurohirurgiju vrati dr. Kemala Dizdarevića.

Isto rješenje

Istom odlukom suda, sa 500 KM kažnjen je i dr. Damir Aganović, direktor KCUS-a, jer je mjesecima ignorirao sudsku odluku. Ovim rješenjem o kažnjavanju dr. Dizdarević je dobio višegodišnju pravnu bitku.

 

Faksimil rješenja Općinskog suda o kažnjavanju

 

Menadžment KCUS-a oglušio se i na posljednje rješenje od 11. jula, u kojem je Općinski sud vratio Dizdarevića na ugovor o radu iz 2006. godine, koji je potpisao za mjesto šefa Neurohirurgije.

Plaše uposlenike

- Bilo je očekivano da sud kazni Aganovića i KCUS zbog nepoštivanja sudskih presuda. U pitanju su recidivni prijestupnici koji obijaju tuđe sobe, otimaju privatnu imovinu, iživljavaju se na tuđim privatnim dokumentima.

Aganovićeva grupa je sramota za zdravstvo, oni funkcioniraju na nezakonit način, gaze zakon, plaše uposlenike, ucjenjuju, vrše bezočnu manipulaciju pacijentima, a u ime svog medicinskog neznanja uništavaju osnove zdravstvenog sistema - kazao je Dizdarević.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.