BIH

"Medimpexov" asortiman na "Konzumovim" policama

Sarajevska firma potpisala novi ugovor

D. Z.

12.8.2014

 

Sarajevska firma "Medimpex", koja već godinama slovi kao jedna od najuspješnijih kompanija u BiH u veleprodaji lijekova, potpisala je ugovor s lancem trgovačkih centara "Konzum".

Jedinstven koncept

- Samo u njihovim prodavnicama širom BiH moći će se kupiti neki od proizvoda iz našeg asortimana. Tako se na njihovim policama nalaze proizvodi iz "Plante systema", koje proizvodi "Arkopharma".

Ova uspješna firma bavi se i projektiranjem, inžinjeringom, izgradnjom zdravstvenih objekata, isporukom, montažom i održavanjem medicinske opreme.

Riječ je o izvrsnoj fito-dermo kozmetici na biljnoj bazi, koja je hit u cijelom svijetu, i ove micelarne vode predstavljaju jedinstven koncept kombiniranja tradicionalnih biljaka i micelarne biotehnologije - kažu iz "Medimpexa", koji je zastupnik mnogih poznatih svjetskih farmaceutskih kuća u BiH kao što su ESI, "Himalaya Herbals", "Arkopharma", "Relaxsan", "Cederroth" i "Strepsilis".

Moderan sistem

Firmu "Medimpex" osnovao je 1989. godine Šemso Mujezin kao prvu privatnu veleprodaju za promet farmaceutskih, hemijskih proizvoda i medicinske opreme u BiH. Tokom proteklih godina kompanija je izgradila moderan poslovni sistem, a djelatnost obuhvata veoma široku lepezu aktivnosti, s akcentom na nabavku, skladištenje i distribuciju lijekova i medicinske opreme naveliko.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.