BIH

Helez se opet tukao?

Udarila mu vlast u glavu

A. SOKOLOVIĆ

16.8.2014


Federalni ministar za pitanja boraca Zukan Helez (SDP) u centru je novog skandala.
Kako saznaje "Dnevni avaz", Helez je ovoga puta u Bugojnu na Memorijalnom malonogometnom turniru "Admir Ljubuškić - Šutak", zajedno sa sestrićem, općinskim vijećnikom Elvisom Tukarom na utakmici između MZ Vesala i "Caffe Sedmerac" nasrnuo na glavnog sudiju Armina Kukića.

Čuli na tribinama


Prema tvrdnjama očevidaca, Helez i Tukar su tokom cijelog susreta psovali i vrijeđali Kukića, da bi pred kraj nogometnog dvoboja krenuli u fizički obračun s njim.

- Kukić je talentirani sudija i susret je vodio fer i korektno. No, nasilnici Helez i Tukar vrijeđali su ga tokom cijelog meča, što smo mogli čuti i mi na tribinama koji smo posmatrali meč - kazao nam je jedan od očevidaca ovog nemilog događaja.

 

8. septembra 2013. - Helez i Tukar u masovnoj tučnjavi povrijedili Benjamina Hajdarevića

13. april 2014. - Helez bio sudionik tuče u kafani "Kod kurjaka" u selu Ravno

13. avgust 2014. - Helez i Tukar vrijeđali i napali nogometnog sudiju Armina Kukića

 

Ministru Helezu i vijećniku Tukaru nisu bile dovoljne samo psovke s tribina pa su na sudiju Kukića nasrnuli fizički.

Veći incident, navode svjedoci, spriječila je bugojanska policija, koja je osiguravala turnir.

- Tek kada je u teren ušlo 10 policajaca, Helez i Tukar su se smirili. Vjerujem da bi izbila i tuča - dodao je očevidac.

"Avaz" je jučer kontaktirao sudiju Kukića, koji nije negirao incident, ali zbog propisa Nogometnog saveza BiH nije mogao govoriti za medije.

Ne javlja se

- Možete me pozvati drugi put, kada od Nogometnog saveza SBK dobijem dozvolu da govorim za medije. Sada izlazim na teren, jer moram suditi utakmicu - bilo je sve što nam je kazao Kukić.

Od ministra za pitanja boraca htjeli smo zatražiti komentar, ali nije odgovarao na naše pozive.

Raniji incidenti

 

Objekt "Volan" nakon tuče u septembru prošle godine

Podsjetimo, Helez je sudjelovao i u incidentu u ugostiteljskom objektu "Volan" (Motocross club) u Bugojnu 8. septembra prošle godine, kada je u masovnoj tučnjavi teško povrijeđen Benjamin Hajdarević, inače vlasnik ovog lokala. I tada je s daidžom Helezom bio vijećnik Tukar.

Također, mediji su javili da je ministar i 13. aprila ove godine bio sudionik tuče u kafani "Kod kurjaka" u selu Ravno, općina Kupres.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.