BIH

OBMANE Kafilerija ne radi godinama!

Iako je Vlada odlučila da se uklanjaju opasni psi lutalice

A. NALO

13.9.2014

Radnici kafilerije preduzeća "Rad" u ponedjeljak počinju s kupljenjem i uklanjanjem opasnih, agresivnih i bolesnih pasa lutalica s gradskih ulica. Ispunjeni su uvjeti da se ponovo aktivira i stavi u funkciju kafilerija koja se nalazi na prostoru Gradske deponije.

Kazao je to za "Dnevni avaz" ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša KS Zlatko Petrović.

Nema opreme

Međutim, kako saznajemo, istina je potpuno drugačija! Naime, kafilerija u novogradskom naselju Buča Potok ne radi više od pet godina!  

petrovic

Petrović: Ispunjeni uvjeti

- Ovo je samo još jedna predstava za narod! Svi znamo da ta služba godinama ne hvata i ne vrši eutanaziju životinja. Da bi se kafilerija ponovo otvorila, potrebno je ispočetka formirati službu, nabaviti opremu, vozila i osigurati dovoljan broj ljudi.

Nije to nimalo lagan posao i proces koji se može završiti za dan, kako to Vlada želi, pogotovo sada pred izbore. Neko treba osigurati novac za rad. I iz šturog saopćenja iz Kantona može se vidjeti da ponovo ništa konkretno nije urađeno - kazao je naš izvor.

Radnici u penziji

Treba znati i to da su mnogi radnici koji su nekada bili angažirani otišli u penziju ili su raspoređeni na neka druga radna mjesta.

faksimil

Faksimil saopćenja Vlade KS

- Ništa neće početi s radom dok se sve detaljno ne razjasni u vezi s ovim sporazumom koji su oni zbog pritiska javnosti na brzinu donijeli - kaže naš izvor.

 

Trajno riješiti

 

Ovaj problem treba trajno riješiti, a ne privremeno, kako oni to žele, dok im ne prođe mandat, ističe naš izvor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.